Готуємо найсмачніший і корисний домашній кетчуп: Покроковий рецепт

Основою смачного домашнього кетчупу є стиглі помідори. У помідорах виявлено каротиноїди, пектинові речовини, органічні кислоти (лимонна, яблучна, щавлева), фруктоза, сахароза, солі калію, магнію, заліза, кальцію і фосфор, яким не страшна навіть первинна теплова обробка, передають Патріоти України.

Кетчуп може включати в себе масу смачних приправ: часник, яблука, гострий і болгарський перець, гриби, оливки, мариновані огірочки.

Класичний рецепт кетчупу

Вам потрібно:

  • Помідори - 3 кг
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 25 г
  • Оцет 6% - 80 г
  • Гвоздика - 20 шт.
  • Перець горошком - 25 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Кориця - щіпка
  • Гострий червоний перець - щіпка

Помідори дрібно наріжте, викладіть в каструлю, поставте на вогонь і уваріть на 1/3, не закриваючи кришку. Потім додайте цукор, проваріть 10 хвилин, всипте сіль і варіть ще 3 хвилини.

Покладіть в каструлю з томатами спеціями і приправами, проваріть 10 хвилин і протріть через сталеве сито або друшляк.

Знову викладіть в каструлю, доведіть до кипіння, влийте оцет і розкладіть по стерилізованим баночках. Закатати банки.

Далі ви можете експериментувати з цим базовим рецептом, додаючи в нього різні смакові спеції і прянощі, щоб урізноманітнити ваш асортимент смачної домашньої колекції.

Смачний кетчуп з яблуками - рецепт

Вам потрібно:

  • М'ясисті помідори - 10 шт.
  • Яблука - 4 шт.
  • Мелений чорний перець ( без гірки) - 1 ч. л.
  • Мелена кориця - 1 ч. л.
  • Мелений мускатний горіх ( без гірки) - 1 ч. л.
  • Мелений гострий червоного перець - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Оцет 9% - 2 ст. л.
  • Часник - 3 великих зубчики.

Помідори наріжте, складіть в каструлю, тушкуйте під кришкою до м'якості і протріть через сито. Яблука наріжте, також тушкуйте до м'якості під кришкою і протріть через сито.

З'єднайте томатне і яблучне пюре в каструльці, поставте на повільний вогонь і тушкуйте до густоти приблизно 10 хвилин. Потім додайте перець, корицю, мускатний горіх, сіль, мед і варіть ще 10 хвилин. Додайте оцет, подрібнений часник, проваріть ще 5 хвилин і негайно розкладіть по стерилізованим банкам. Закатати їх.


Джерело: Главред

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...