Основою смачного домашнього кетчупу є стиглі помідори. У помідорах виявлено каротиноїди, пектинові речовини, органічні кислоти (лимонна, яблучна, щавлева), фруктоза, сахароза, солі калію, магнію, заліза, кальцію і фосфор, яким не страшна навіть первинна теплова обробка, передають Патріоти України.
Кетчуп може включати в себе масу смачних приправ: часник, яблука, гострий і болгарський перець, гриби, оливки, мариновані огірочки.
Вам потрібно:
Помідори дрібно наріжте, викладіть в каструлю, поставте на вогонь і уваріть на 1/3, не закриваючи кришку. Потім додайте цукор, проваріть 10 хвилин, всипте сіль і варіть ще 3 хвилини.
Покладіть в каструлю з томатами спеціями і приправами, проваріть 10 хвилин і протріть через сталеве сито або друшляк.
Знову викладіть в каструлю, доведіть до кипіння, влийте оцет і розкладіть по стерилізованим баночках. Закатати банки.
Далі ви можете експериментувати з цим базовим рецептом, додаючи в нього різні смакові спеції і прянощі, щоб урізноманітнити ваш асортимент смачної домашньої колекції.

Вам потрібно:
Помідори наріжте, складіть в каструлю, тушкуйте під кришкою до м'якості і протріть через сито. Яблука наріжте, також тушкуйте до м'якості під кришкою і протріть через сито.
З'єднайте томатне і яблучне пюре в каструльці, поставте на повільний вогонь і тушкуйте до густоти приблизно 10 хвилин. Потім додайте перець, корицю, мускатний горіх, сіль, мед і варіть ще 10 хвилин. Додайте оцет, подрібнений часник, проваріть ще 5 хвилин і негайно розкладіть по стерилізованим банкам. Закатати їх.
Хоча харчова сода та оцет є найчастіше рекомендованими методами видалення накипу з чайника, не всім подобається їхній інтенсивний запах і необхідність ретельного промивання. Однак є інший, не менш ефективний і повністю натуральний метод, який зробить в...
Вибір наповнювача безпосередньо впливає на якість сну. Одні матеріали перегрівають, інші викликають алергію, треті погано зберігають тепло, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Традиційно еталоном вважається натуральний пух. Він легкий, тепл...