Готуємо піцу на молоці. Смачніша, ніж в Італії!

Гадаєте, неможливо приготувати піцу вдома, як у кращих італійських ресторанах? Не дивно, адже тамтешні піцейоли не поспішають розкривати своїх кулінарних секретів, зазначають Патріоти України.

Тому ми, спеціально для вас, вивідали рецепт в одному із кращих столичних італійських закладів. Як виявилось, секретний компонент – це молоко! Корж виходить ніжним та повітряним. Повірте, смакує краще, аніж в Італії. Зрештою, нічого на слово вірити. Краще переконайтесь на практиці!

Що знадобиться?

  • 200 мл молока;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 10 г дріжджів;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 150 г яловичини;
  • 1 помідор;
  • 150 г твердого сиру;
  • томатний соус – за смаком.

Як приготувати?

Додаємо до теплого молока цукор, сіль, дріжджі та оливкову олію. Все змішуємо до однорідності. Поступово вмішуємо просіяне борошно. Готове тісто ставимо до миски, накриваємо рушником та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин. Змащуємо робочу поверхню борошном. Формуємо піцу.

Спершу змащуємо готовий корж томатною пастою, після викладаємо начинку – на власний розсуд. Класичний набір: шинка, кільця помідорів, тертий сир. Залишаємо піцу у духовій печі, розігрітій до 190 градусів, на 15 хвилин. Готово!

Народні прикмети на 9 жовтня. Що українці спрадавна вживали цього дня, аби набратися здоров'я на рік

четвер, 9 жовтень 2025, 7:53

9 жовтня за новим церковним календарем (22 жовтня за старим) - день пам'яті апостола Якова Алфеєва. За старим календарним стилем - день пам'яті святого Іоана Богослова. Про апостола відомо небагато. Яків жив у I столітті, був братом апостола і євангелі...

Непомітний "вбивця"? Як насправді ковбаса впливає на організм - ці факти здивують

четвер, 9 жовтень 2025, 7:22

Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...