Однією з універсальних страв, які вміють готувати все є омлет. Про переваги страви відомо все - ситно, смачно і швидко. Однак не всі знають, як правильно приготувати омлет, щоб не підгорів і не опав, щоб пишність радувала на тарілці, а не тільки на сковороді. Саме ці секрети ми і розкриємо далі, передають Патріоти України.
Цю страву можна готувати на молоці, з борошном, з додаванням овочів і зелені. Існує безліч способів його приготувати - на сковороді, в духовці, на пару або на воді. При всьому цьому розмаїтті хочеться, знати, чому омлет падає і як зберегти його пишність.
Рецептура включає борошно, яйця, молоко, сіль, спеції. Також господині використовують вершкове масло. На ньому прийнято смажити омлет і вважається, що саме на ньому він буде смачніше і ароматніше. Якщо немає вершкового, краще замінити його рафінованим рослинним маслом. Не можна використовувати маргарин або спред для приготування омлету.
Більш цікаве питання, що додати в омлет замість молока, якщо його немає. Заміною може стати вода, бульйон, кефір і навіть сметана. Найкращим співвідношенням яєць і рідини буде пропорція 1:2. Тобто на кожне яйце потрібні 2 столових ложки рідини.
У процесі замішування суміші додаються спеції. Які спеції можна додати в омлет, щоб він придбав особливий аромат? Список досить великий-кріп, петрушка, розмарин, майоран, базилік або суміш цих трав. Також можна придбати готові приправи для омлету.
Чи потрібно перевертати омлет під час приготування? Все залежить від способу приготування. Якщо це парова баня, то блюдо готується на одній стороні, а якщо це проста сковорода, то його потрібно перевернути, щоб він присмажився всередині і отримав золотисту апетитну скоринку. Щоб омлет не осідав потрібно дотримати температурний режим, поступово зменшуючи вогонь. Тому важливо знати, скільки потрібно тримати омлет під кришкою. Це допоможе зробити його пишним. Тільки 4-5 хвилин приготування страви потрібна кришка. Після цього її знімають.
Блюдо дуже чутливо до зміни температури, в тому числі і на етапі змішування інгредієнтів. Багато починаючи з цього етапу допускають наступні помилки:
Щоб не змінювати температуру приготування і не провокувати осідання страви, потрібно знати, як зрозуміти, що омлет на пару готовий. Блюдо можна знімати з плити, коли на ньому вже з'явилася золота скоринка і не залишилося рідких ділянок білка або жовтка. Якщо омлет на борошні, він повинен пружинити при натисканні.
Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...
Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...