Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легкою, ароматною і корисною, передають Патріоти України.

Для приготування знадобиться куряче філе, черрі, болгарський перець, кабачок, цибуля та набір спецій: сіль, перець, копчена паприка, прованські трави і сухий часник. Всі інгредієнти нарізають на великі шматочки, перемішують з шашличним соусом і залишають маринуватися на 30 хвилин.

Потім м’ясо та овочі нанизують на шпажки або шампури, змащують соусом і запікають у духовці 25 хвилин при 190 градусах. За кілька хвилин до готовності можна додатково нанести соус для більшої соковитості.

Подавати шашлик можна з улюбленим гарніром, а також експериментувати з іншими рецептами, наприклад, шашликом з баранини чи кефіру.

Не пропустіть! Названо головні сигнали утворення тромбу в організмі

середа, 10 вересень 2025, 5:40

Кровоносні судини з віком втрачають еластичність і можуть ставати вразливими до утворення тромбів. Це небезпечний стан, який складно виявити без медичних обстежень. Водночас лікарі радять звертати увагу на певні сигнали організму, передають Патріоти Ук...

Розкіш без душі? Туристи розкритикували популярне місце відпочинку

вівторок, 9 вересень 2025, 23:55

Дубай давно став символом розкоші, небачених торгових центрів та пляжів із білосніжним піском. Щороку сюди приїжджають мільйони туристів з Британії, а тисячі навіть вирішують переїхати назавжди, передають Патріоти України. Але останнім часом у соцмереж...