Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легкою, ароматною і корисною, передають Патріоти України.

Для приготування знадобиться куряче філе, черрі, болгарський перець, кабачок, цибуля та набір спецій: сіль, перець, копчена паприка, прованські трави і сухий часник. Всі інгредієнти нарізають на великі шматочки, перемішують з шашличним соусом і залишають маринуватися на 30 хвилин.

Потім м’ясо та овочі нанизують на шпажки або шампури, змащують соусом і запікають у духовці 25 хвилин при 190 градусах. За кілька хвилин до готовності можна додатково нанести соус для більшої соковитості.

Подавати шашлик можна з улюбленим гарніром, а також експериментувати з іншими рецептами, наприклад, шашликом з баранини чи кефіру.

Все просто! Як позбутися запаху у пральній машині

вівторок, 9 грудень 2025, 23:10

Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...