Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легкою, ароматною і корисною, передають Патріоти України.

Для приготування знадобиться куряче філе, черрі, болгарський перець, кабачок, цибуля та набір спецій: сіль, перець, копчена паприка, прованські трави і сухий часник. Всі інгредієнти нарізають на великі шматочки, перемішують з шашличним соусом і залишають маринуватися на 30 хвилин.

Потім м’ясо та овочі нанизують на шпажки або шампури, змащують соусом і запікають у духовці 25 хвилин при 190 градусах. За кілька хвилин до готовності можна додатково нанести соус для більшої соковитості.

Подавати шашлик можна з улюбленим гарніром, а також експериментувати з іншими рецептами, наприклад, шашликом з баранини чи кефіру.

Ваші вікна засяють за 10 хвилин - все, що потрібно це не оцет, а... чай!

вівторок, 29 липень 2025, 19:09

Пил і сліди від пальців можуть перетворити навіть найсонячніший день на розчарування, якщо вікна брудні. Та цього літа ви зможете насолоджуватись чистими шибками без дорогих засобів і зайвих зусиль. Експерти з клінінгу поділилися лайфхаком, який не пот...

Чому одяг швидко зношується: ТОП-5 дрібниць, які знищують ваш гардероб

вівторок, 29 липень 2025, 18:38

Навіть якісний одяг може втратити привабливість уже за кілька прань - усе через дрібні, але важливі деталі, на які більшість людей не звертає уваги. Експерти у сфері текстилю розповіли, що саме робить речі недовговічними - і що з цим робити, передають ...