Готуємо вдома ліниві біляші й економимо час: Простий рецепт, який сподобається всім

Після важкого трудового дня не завжди є сили і час готувати складні та різноманітні страви для всієї родини. Саме в цьому випадку стануть у нагоді так звані "ліниві рецепти" - наприклад, ліниві голубці або біляші, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: кефір (2 склянки), сода (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), борошно (250-300 г).

Інгредієнти для начинки: м'ясо (200 г), цибуля (0,5 шт.), зелень (кілька гілочок), сіль (щіпка), чорний мелений перець, часник (2 зубчики).

Приготування:

Для фаршу найкраще взяти будь-яке нежирне м'ясо, наприклад, куряче філе або яловичину. Пропускаємо його через м'ясорубку. Додаємо в нього подрібнені цибулю, часник і зелень, а також спеції за смаком. Перемішуємо і даємо йому трохи настоятися.

В окрему миску виливаємо кефір, додаємо в нього соду. Чекаємо пару хвилин, щоб сода погасилася.

В іншій мисці змішуємо яйце, сіль, цукор, потім додаємо кефір з содою. Поступово всипаємо в тісто просіяне через сито борошно, перемішуємо. В результаті тісто повинне вийти як густа сметана. На окрему тарілку викладаємо невеликі кульки з фаршу.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією, потім ложкою викладаємо шар тіста - як на оладки. Враховуємо, що вони почнуть набухати в процесі смаження, тому потрібно залишати трохи місця. Потім викладаємо кульки з фаршу і заливаємо біляші зверху тістом, але не повністю, а щоб був невеликий отвір, і м'ясо в деяких місцях "проглядалось" назовні.

Смажимо біляші з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім витягуємо і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія. Подаємо зі сметаною, салатом або гарніром.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...