Готуємо вдома п'яний англійський кекс: Рецепт з ромом або апельсиновим соком (відео)

П'яний англійська кекс - частий гість різдвяних столів. Але, всупереч популярній омані, апетитний десерт готується настільки просто, що не гріх себе побалувати ним, передають Патріоти України.

Як приготувати кекс з ромом або апельсиновим соком, знає суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяна Литвинова.

Для приготування англійського кексу нам знадобляться наступні інгредієнти: борошно пшеничне (250 г), масло вершкове (250 г), цукор (250 г), цукор ванільний (10 г), цедра апельсина (1 шт), яйця (4 шт), розпушувач (10 г), горіхи (мигдаль, волоський, 300 г), сухофрукти (чорнослив, курага, журавлина, інжир, полуниця, 400 г), ром (100 мл) або сік апельсина для просочення (1 шт).

Змішайте масло, цукор, ванільний цукор та цедру міксером. Потім по одному яйцю додавайте до тіста й добре збивайте. Змішайте розпушувач з борошном, і тільки після цього додайте до тіста. Далі додайте сухофрукти та горіхи, також ретельно перемішайте. Важливо - горіхи потрібно додавати великі, сильно не подрібнюйте. Надішліть тісто в духовку на 1,5 - 2 години. Випікати необхідно при температурі 160°.

Після приготування перевірте його дерев'яною шпажкою, адже найголовніше в приготуванні цього кексу - дати йому пропектися. Якщо шпажка буде суха дайте йому охолонути, після чого потрібно просочити соком або ромом (тобто їсти можна відразу по готовності, але значно смачнішим він буде через кілька годин, а краще - днів).

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить вашу фобію

субота, 27 квітень 2024, 17:12

Жителі Стародавнього Єгипту боялися багатьох речей, включно з хворобами, смертю, темрявою і невідомістю. Чи є у ваших страхів щось спільне з давньоєгипетськими фобіями? Виберіть ієрогліф і все дізнаєтеся, передають Патріоти України. Подивіться на зобра...