Готуємо вдома улюблений десерт Кейт Міддлтон: Рецепт шоколадного пудингу з фініками

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. Але іноді хочеться побалувати рідних десертом - і якщо ви вже пробували зробити тертий пиріг з варенням, радимо приготувати пудинг з фініками. theLime вирішив докладно розповісти про цей вишуканий десерт, передають Патріоти України

Зазначимо, що шоколадний пудинг з фініками - це улюблені ласощі герцогині Кембриджської та дружини принца Вільяма Кейт Міддлтон.

Інгредієнти для пудингу: фініки без кісточки (170 г), яйце (1 шт.), сода (1 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор або ванілін (1 ч. л.), цукор (170 г), вершкове масло (60 г), вода (240 мл), борошно (230 г), шоколад (225 г).

Інгредієнти для соусу: тростинний (коричневий) цукор (300 г), вершкове масло (200 г), шоколад (50 г), вершки 30% (9 ст. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставити, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.

Взяти фініки без кісточок, нарізати їх на 8 частин, злегка посипати содою. Відставити їх.

У каструлю з товстим дном висипати цукор, додати воду і прогріти майже до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою - до стану карамелі.

Збити вершкове масло і цукор до утворення пишної маси, додати яйце і ванільний цукор і продовжувати збивати. Потім додати борошно і розпушувач, фініки з содою, карамель, шоколад, все ретельно перемішати.

Зробимо соус: вилити в каструлю з великим дном вершки, підтале вершкове масло, висипати подрібнений шоколад і цукор. Поставити на плиту і після закипання проварити 4-5 хвилин.

Розділити соус на дві частини: одну вилити на дно форми, в якій буде випікатися пудинг, а другу - залишити для декору.

Перелити тісто у форму.

Приготувати пудинг можна на водяній бані (на пару) - для цього вам знадобиться приблизно година-півтори. Або ж розігріти духовку до 180°С і випікати приблизно 45-60 хвилин.

Подавати пудинг можна з соусом, збитими вершками і морозивом.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...