
Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні страви. Але іноді хочеться побалувати рідних десертом - і якщо ви вже пробували зробити тертий пиріг з варенням, радимо приготувати пудинг з фініками. theLime вирішив докладно розповісти про цей вишуканий десерт, передають Патріоти України
Зазначимо, що шоколадний пудинг з фініками - це улюблені ласощі герцогині Кембриджської та дружини принца Вільяма Кейт Міддлтон.
Інгредієнти для пудингу: фініки без кісточки (170 г), яйце (1 шт.), сода (1 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор або ванілін (1 ч. л.), цукор (170 г), вершкове масло (60 г), вода (240 мл), борошно (230 г), шоколад (225 г).
Інгредієнти для соусу: тростинний (коричневий) цукор (300 г), вершкове масло (200 г), шоколад (50 г), вершки 30% (9 ст. л.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставити, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
Взяти фініки без кісточок, нарізати їх на 8 частин, злегка посипати содою. Відставити їх.
У каструлю з товстим дном висипати цукор, додати воду і прогріти майже до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою - до стану карамелі.
Збити вершкове масло і цукор до утворення пишної маси, додати яйце і ванільний цукор і продовжувати збивати. Потім додати борошно і розпушувач, фініки з содою, карамель, шоколад, все ретельно перемішати.
Зробимо соус: вилити в каструлю з великим дном вершки, підтале вершкове масло, висипати подрібнений шоколад і цукор. Поставити на плиту і після закипання проварити 4-5 хвилин.
Розділити соус на дві частини: одну вилити на дно форми, в якій буде випікатися пудинг, а другу - залишити для декору.
Перелити тісто у форму.
Приготувати пудинг можна на водяній бані (на пару) - для цього вам знадобиться приблизно година-півтори. Або ж розігріти духовку до 180°С і випікати приблизно 45-60 хвилин.
Подавати пудинг можна з соусом, збитими вершками і морозивом.

Консервований тунець часто вважають зручним і корисним перекусом: він багатий на білок, відносно низькокалорійний і добре підходить для салатів. Проте фахівці попереджають, що вживати його регулярно небажано. У деяких випадках цей продукт краще суттєво...
Ваші порції можуть бути збалансованими неправильно - бракує білка, складних вуглеводів, корисних жирів або клітковини. Маленькі порції призводять до швидкого голоду, передають Патріоти України. Вода наповнює шлунок і пригнічує відчуття голоду. Часто ми...