Готуємося до блекаутів: Як власноруч зробити свічку, котрої вистачить до 12 годин безперервного горіння - це досить просто

Стандартна парафінова свічка довжиною у 30 см догоряє за дві години

Через російські обстріли критичної інфраструктури України електроенергія може зникнути будь якої миті. Влада анонсувала віялові відключення, щоб не перенавантажувати систему та швидше полагодити об'єкти. Українцям надають графіки відключень, але вони не завжди точні, тож до зникнення світла треба бути готовим у будь-який момент.

Найлегше запобігти темряві під час відсутності світла – запалити воскові свічки. Але є один нюанс, однієї звичайної свічки довжиною 30 см вистачить лише на дві години, а в нинішніх реаліях цього замало. Купувати кожен раз нові також б'є по кишені.Дізнайтесь, як зробити свічку, що горітиме 10-12 год.

"Рецепт" свічки довготривалого горіння, що знадобиться:

1. Маленька банка або чарка із товстим склом

2. Парафінова свічка

3. Воскова свічка

4. Дрібка солі (прибере вологу з олії)

5. Олія рафінована (без запаху)

6. Ніж

7. Сірники або запальничка

Як зробити?

У скляну ємність опускаємо воскову свічку й відрізаємо потрібну довжину. Далі на дно ємності крапаємо трішки розтопленого парафіну і допоки він не застиг – закріплюємо відрізану воскову свічку.

Далі наливаємо рафіновану олію, додаючи дріботку солі. Все – свічка довготривалого горіння готова.

Одна така свічка буде горіти 10-12 годин, тоді як звичайна воскова свічка довжиною у 30 см догоряє за дві години.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.