Готуйте одразу подвійну порцію, буде ідеально смачно - рецепт свинячих реберець на новорічний стіл

Страви зі свинини дуже популярні в українській кухні. Кожна господиня має свій рецепт приготування підчеревини або смачних реберець, передають Патріоти України.

Кулінари сайту «Майстерня ідей» поділилися своїм чудовим рецептом щодо свинячих реберець. Реберця по цьому рецепту виходять настільки смачними й ароматними, що можуть стати прикрасою святкового меню.

РЕКЛАМА

Інгредієнти:
Свинячі ребра — 1,200 гр.
Яблучне пюре — 100 гр.
Кетчуп — 100 гр.
Соєвий соус — 3−4 ст.л.
Часник сухий — 0,5 ч.л.
Паприка солодка — 0,5 ч. л.
Чорний перець — 0,5 ч.л.
Кориця — 0,5 ч.л.
Цукор коричневий — 2 ст.л.
Лимон — 0,5 шт.

Приготування:
Спочатку необхідно зробити соус. Для цього змішати 100 г яблучного пюре зі 100 г кетчупу. Додати 2 столові ложки коричневого цукру, 3−4 столові ложки соєвого соусу та сік половини лимона.

Після цього додати половину чайної ложки сушеного часнику, стільки ж чорного перцю, солодкої паприки та кориці. Кориця надасть страві святкового аромату та неповторного смаку, але її можна виключити з рецепта, якщо такий смак не подобається. Перемішати усі інгредієнти.

Приблизно 1,2 кг свинячих ребер залити підготовленим маринадом й ретельно перемішати. Залишити маринуватися на 30 хвилин, можна й довше.

Після закінчення маринування викласти реберця на деко, щільно закрити фольгою й відправити у попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 50 хвилин. Потім зняти фольгу, за необхідності злегка відлити рідину.

Полити реберця соусом й повернути їх у духовку ще на 30−40 хвилин. Під час запікання кожні 10−15 хвилин знову поливати реберця соусом.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...