Грейпфрут може бути смертельно небезпечним! Коли і кому його їсти категорично не можна

Грейпфрут вважається корисним цитрусовим фруктом. У ньому міститься величезна кількість вітаміну С. Але він може стати дуже небезпечним для організму в деяких випадках. В яких випадках грейпфрут може стати небезпечним і з чим його не можна поєднувати, розповіли експерти SasaPost, передають Патріоти України.

Як виявилося, грейпфрут категорично не можна змішувати з певними ліками. У цьому цитрусовому містяться фуранокумарини, які здатні порушити роботу цитохрому Р45. А саме він контролює концентрацію ліків і токсинів в крові.

Якщо цей фермент почне барахлити, то речовини з медичних препаратів почнуть накопичуватися в організмі в небезпечних для здоров'я кількостях. Або ж ефективність ліків може знизитися через дуже низьку концентрацію.

"Один стакан грейпфрутового соку або цілий плід можуть пригнічувати у вашому організмі функцію ферментів на 24 години. Тому витримувати інтервал між прийомом фрукта і ліки просто безглуздо", - зазначили експерти.

З якими ліками не можна вживати грейпфрут

  • Препарати від атеросклерозу
  • Деякі ліки проти аритмії
  • Деякі знеболюючі препарати
  • Препарати проти підвищеного артеріального тиску
  • Антигістамінні препарати
  • Протипухлинні препарати, препарати з естрогенами
  • Протизаплідні таблетки
  • Віагра

Які можуть проблеми

За словами фахівців, поєднання грейпфрута з такими препаратами може викликати порушення серцевого ритму, утворення тромбів, ураження нирок, ураження кісткового мозку, руйнування м'язових волокон і навіть раптову зупинку серця.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...