Грейпфрут може бути смертельно небезпечним! Коли і кому його їсти категорично не можна

Грейпфрут вважається корисним цитрусовим фруктом. У ньому міститься величезна кількість вітаміну С. Але він може стати дуже небезпечним для організму в деяких випадках. В яких випадках грейпфрут може стати небезпечним і з чим його не можна поєднувати, розповіли експерти SasaPost, передають Патріоти України.

Як виявилося, грейпфрут категорично не можна змішувати з певними ліками. У цьому цитрусовому містяться фуранокумарини, які здатні порушити роботу цитохрому Р45. А саме він контролює концентрацію ліків і токсинів в крові.

Якщо цей фермент почне барахлити, то речовини з медичних препаратів почнуть накопичуватися в організмі в небезпечних для здоров'я кількостях. Або ж ефективність ліків може знизитися через дуже низьку концентрацію.

"Один стакан грейпфрутового соку або цілий плід можуть пригнічувати у вашому організмі функцію ферментів на 24 години. Тому витримувати інтервал між прийомом фрукта і ліки просто безглуздо", - зазначили експерти.

З якими ліками не можна вживати грейпфрут

  • Препарати від атеросклерозу
  • Деякі ліки проти аритмії
  • Деякі знеболюючі препарати
  • Препарати проти підвищеного артеріального тиску
  • Антигістамінні препарати
  • Протипухлинні препарати, препарати з естрогенами
  • Протизаплідні таблетки
  • Віагра

Які можуть проблеми

За словами фахівців, поєднання грейпфрута з такими препаратами може викликати порушення серцевого ритму, утворення тромбів, ураження нирок, ураження кісткового мозку, руйнування м'язових волокон і навіть раптову зупинку серця.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...