Гурмани знають, а ви? Чому в солідному закладі еспресо подають із водою та ложкою

Любителі справжнього смаку кави навряд чи зможуть встояти перед спокусою спробувати еспресо у гарній кав’ярні. Однак далеко не всі куштували напій, оскільки їх бентежить невеликий об’єм, незрозумілий метод вживання та ще низка важливих нюансів.

Насправді пити еспресо потрібно правильно, щоб гідно оцінити напій.

Чому еспресо подають з водою та ложечкою

Така складна подача має просте і доступне пояснення. Ложечка використовується за своїм прямим призначенням. Перед безпосередньою дегустацією кавовий напій рекомендується перемішати. Це робиться для того, щоб смак вийшов більш однорідним та збалансованим.

Після того, як ви перемішали напій, слід випити трохи води. Це допоможе вам повністю відчути глибину смаку еспресо.

Потім вживаємо саму каву. Робити це потрібно одразу. Саме з цієї причини еспресо подають у невеликому обсязі. Потім випиваємо воду, щоб післясмак після дегустації залишався найприємнішим.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...