Варто знати: Кілька причин, чому вікна треба закривати шторами

Штори відіграють не останню роль у захисті житла.

Найбільшого результату можна досягти, якщо повісити на карниз світлі, а краще зовсім білі полотнища. У наші дні цю роль успішно виконують тюль або органза. Такий вибір дає змогу одночасно використовувати щільні кольорові гардини, що захищають від сонця і підкреслюють переваги інтер'єру.

Однак іноді в житті виникає ситуація, коли вікна виявляються абсолютно "голими". Розповімо, чим це загрожує господарям будинку.

Медики пояснюють, що з відсутністю штор може значно зменшитися добова норма нічного відпочинку. Ранній світанок різко скорочує рівень мелатоніну - речовини, що відповідає за якість сну, тож виникає тривожність і знижується стійкість до стресів.

У багатьох чутливих натур особистий простір, відкритий на загальний огляд цілодобово, неусвідомлено викликає відчуття сильного дискомфорту, особливо якщо квартира розташована на першому поверсі. Такий стан може стати нав'язливим і навіть призвести до справжньої депресії.

Прихильники вчення фен-шуй радять обов'язково закрити вікно шторами, інакше можна залишитися зовсім без засобів до існування. "Неодягнені" віконні прорізи сприяють витоку фінансових потоків із сім'ї.

Забобонні люди впевнені, що "голі" вікна не зможуть повноцінно захистити житло від негативної енергії, особливо якщо вона цілеспрямовано використовується проти вас злісною і заздрісною людиною. У цьому разі домочадцям загрожують хвороби, невдачі в справах і засмучення на особистому фронті.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...