Найпопулярнішу зелень на нашому столі - кріп і петрушку - дуже легко виростити на підвіконні. Особливо це актуально зараз, коли починається весняний дефіцит вітамінів, зазначають Патріоти України.
Для цього вам знадобиться 5-8 тижнів. Причому посадити його можна прямо зараз, але доведеться трохи підсвічувати фітолампами (це роблять з жовтня до ранньої весни), пише Kitchendecorium.
Візьміть:
Які сорти вибрати
Якщо хочете швидко отримати зелень або парасольки з насінням для консервації, вибирайте ранні сорти (Грибовський або Гренадер). Урожай буде швидким але не "густим", на 4-6 листків, після появи яких кріп швидко почне цвісти.
Середньостиглі сорти (Рішельє, Амбрелла, Кібрай) дадуть зелень днів на 10 пізніше, але її буде більше (6-10 листків).
Пізньостиглі кущові сорти (Алігатор, Буян) дають урожай пізніше, але зате найбагатший на листя (більше 10).
Як посадити, проростити і доглядати за кропом
Тепер залишається тільки поливати відстояною водою кімнатної температури і готуватися збирати урожай.
В цілому принципи вирощування кропу і петрушки схожі, але остання менш вимоглива. При цьому зелень петрушки можна отримати, як з насіння, так і з кореня.
Які сорти підійдуть для підвіконня
Виберіть ранньостиглі сорти, які дають урожай раніше інших на 10-14 днів. Це може бути "кучерява" петрушка Москарузе і Астра або "плоска" петрушка Іринка, Італійський богатир, Лайка, Плайн.
Садимо і пророщуємо петрушку з насіння
З коренеплодів петрушку вирощувати простіше і швидше. Візьміть ємність глибиною 15-20 см, ґрунт і щільно посадіть в нього коріння, залишивши тільки головки. Тепер залишиться дочекатися появи міцної зелені.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...