І не забудьте витримати при кімнатній температурі: Які частини свинини не можна готувати швидко

Дуже часто господині при приготуванні свинини стикаються з однією проблемою – не все м'ясо готується однаково добре. А саме – страва виходить сирою або перевареною, або занадто засмаженою. Уся справа в тому, що кожна частина свинини потребує абсолютно різного приготування, якщо все правильно зробити – ви отримаєте смачні страви. Корисні поради кухарів були опубліковані на сайті Greatbritishchefs, передають Патріоти України.

Експерти радять – перед приготуванням м'яса, його потрібно добре приправити сіллю, перцем, можна використовувати трави.

Також перед тим, як готувати – залиште м'ясо при кімнатній температурі на деякий час, це ж зробіть й після приготування.

Які частини свинини не можна готувати швидко

Експерти виділяють:

  • ніжку
  • лопатку
  • щоки
  • живіт
  • вуха

А причина цього те, що – ці шматки м'яса мають більш високий вміст жиру й вони жорсткіші, тому їх потрібно готувати довго – смажити, тушкувати, запікати.

В Україні можуть зрости ціни на свинину і сало: названо причини

Які частини свинини можна й потрібно готувати швидко, щоб не пересушити:

  • вирізка
  • філейна частина

Кулінари стверджують, що ці частини потрібно готувати швидко, тому що вони дуже ніжні і їх можна легко зіпсувати – пересмажити, пересушити, від чого страва стане твердою та несмачною.

Стейк в імбирному соусі з яблуками за рецептом дієтолога Андрія Невського

Інгредієнти:

  • свинина – 400 г
  • мелений імбир – 5 г
  • соус соєвий – 45 г
  • яблуко – 2 шт.
  • сіль, перець, приправи, кунжут – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Поріжте свинину, додайте імбир, соєвий соус, сіль, перець, перемішайте й добре замаринуйте.
  2. Яблуко помийте, видаліть насіння й наріжте кружальцями.
  3. Форму для запікання застеліть фольгою, викладіть м'ясо, зверху яблука й обов'язково накрийте фольгою.
  4. Відправте на 20 хвилин при 220 С.
  5. Готову страву можна присипати кунжутом.
Стейк у імбирному соусі з яблуками


Приготуйте салат за цим рецептом - з ним ви забудете про олів’є

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:14

Салат олів’є любить багато людей, бо він дійсно смачний та поживний. І придумали його зовсім не за радянських часів. До речі, в класичному варіанті інгредієнтів жодної вареної ковбаси не було. Тільки натуральне відварене м’ясо та навіть раки. А це вже ...

Без олії та борошна! Такі запечені сирники підкорять вас з першого разу

п’ятниця, 10 травень 2024, 17:12

Варто приготувати сирники за цим рецептом один раз, щоб зрозуміти, наскільки вони фантастично смачні та пухкі. Рецепт забирайте в кулінарну скарбничку. Для приготування вам потрібні такі продукти:. В ємності змішайте яйця, манну крупу, домашній сир, цу...