Яблучний пиріг зі смаком дитинства - простий рецепт до чаю за 60 хвилин

Яблучний пиріг - один з улюблених десертів в нашій родині. Готується просто, швидко, а смак виходить просто неймовірний! Справжні ласощі зі смаком дитинства, передають Патріоти України.

Пиріг виходить пишний, ніжний і повітряний з неймовірним «смаком дитинства», як у моєї мами. Мої близькі відразу оцінили цей дивовижний десерт і навперебій просили добавки.

Для пирога потрібні інгредієнти:

  • йогурт/кефір – 1 стакан;
  • борошно – 250 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • цукор – 3 ст. л .;
  • яблука – 4 шт .;
  • розпушувач – 10 г;
  • цедра лимона – ½ ч. л .;
  • вершкове масло – 30 г (для змащування форми).

Також знадобиться пергамент, щоб застелити форму.

Процес приготування:

У глибокій чашці змішуємо яйця і цукор до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Додаємо розпушувач, йогурт і просіваємо борошно. Замішуємо тісто.

У 3 яблук видаляємо серцевину і нарізаємо на шматочки.

Додаємо яблука і цедру лимона до тіста, перемішуємо. Перекладаємо в форму, змащену вершковим маслом і застелену пергаментом.

У решти яблук видаляємо серцевину і нарізаємо на дольки. Прикрашаємо пиріг зверху часточками яблук.

Випікаємо при 170 градусах протягом 50 хвилин (духовку слід розігріти заздалегідь).

Подаємо до столу і кличемо близьких!

Відео приготування:

Смачного!

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...