Яєчня чи гречка: А ви знали, що корисно їсти на порожній шлунок?

Вживання тих чи інших продуктів може приносити як користь, так і шкоду організму. Але насправді усе залежить від того, в який час ви споживаєте різні продукти. До прикладу, не варто на голодний шлунок їсти випічку і банани або пити каву. Чим найкраще снідати, передають Патріоти України.

Вівсянка

Вівсянка - ідеальний продукт для першого прийому їжі за день. У ній багато необхідних організму вітамінів, мінералів та органічних кислот. Ці речовини зміцнюють імунітет і підвищують захисні сили організму.

Пам'ятайте, що вівсянка - це джерело корисних протеїнів: вони відновлюють тканини і клітини. Та й загалом, у будь-якій крупі містяться антиоксиданти, які мають протиракову дію. Вівсяну кашу можна здобрити фруктами, сухофруктами, ягодами, корицею, горіхами чи шоколадом.

Сухофрукти

Сучасні технології харчової промисловості зберігають у сушених фруктах максимум корисних речовин, які за своїм складом не поступаються свіжим фруктам. Жменя сухофруктів протягом робочого дня стане відмінним перекусом - корисним і приємним. Сухофрукти прекрасно відновлять сили і непогано тамують голод.

Смузі

Універсальний напій, який можна пити вранці без найменших сумнівів. Його готують із фруктів, ягід чи овочів. У напій додають трохи висівок, очищеного насіння соняшника, горіхи, шоколад, зелень, спеції або прянощі. Основним інгредієнтом є молоко і молочні продукти: кефір, йогурт чи ряжанка. Смузі можна вживати на голодний шлунок хоч щодня - від цього організму буде тільки більше користі.

Хліб

На голодний шлунок корисний також хліб, але не будь-який. Вранці краще вживати хліб з цілозернового борошна. Саме таке борошно запускає травну систему і нормалізує її роботу.

Домашні мюслі

Ми звикли купувати мюслі у магазині. Але їх можна приготувати і вдома. Домашні мюслі ще називають гранолою. Такі мюслі можна приготувати заздалегідь і зберігати у герметичному контейнері. Основу граноли становлять вівсяні пластівці та інші крупи - із додаванням горіхів, сухофруктів, цукатів і висівок, в яких багато корисних вітамінів і мінералів.

Гречка

Ще один продукт, який просто необхідно вживати на голодний шлунок. У ній - чимало амінокислот, білків, заліза, кальцію, йоду, цинку та вітамінів. Гречка легко засвоюється організмом і заряджає бадьорістю та енергією на весь день. Цей продукт нормалізує тиск і сприятливо діє на нервову й травну системи.

Горіхи

Горіхи - продукт з високою поживною цінністю, а значить - однієї невеликої жмені ядер горіха вистачить, аби надовго вгамувати почуття голоду та зарядити організм бадьорістю. У горіхах достатній вміст білків, корисних жирних кислот, жирів і вуглеводів, що сприятливо впливають на роботу мозку та серцево-судинної системи.

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...