Яєчня в духовці: Рецепт ніжного і пишного блюда, яке французи обожнюють

Яєчню у Франції їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Але не смажену на сковороді у великій кількості жиру, а приготовлену в духовці. Цю страву називають "повітряні яйця в снігу", така вона пишна і легка, просто смакота, передають Патріоти України.

Пишна яєчня в духовці

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і приправи за смаком
  • Зелена цибуля і петрушка

Спосіб приготування:

Насамперед, увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Форму для запікання застеліть пергаментом.

Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі міксером до утворення пишної стійкої піни. В білкову піну вмішайте тертий сир, спеції і пропущений через прес часник.

На деко викладіть з білкової піни два острівця, в центрі кожного зробіть невелике заглиблення за допомогою ложки. Відправте форму в духовку і запікайте до появи на білкових «хмарках» золотистої скоринки. Зазвичай на це йде кілька хвилин.

Потім дістаньте деко з духовки, у кожне поглиблення помістіть жовток. Знову поставте запікатися на 3 хвилини. Як тільки жовтки загустіють, перекладіть яєчню на тарілку, посипте подрібненою зеленою цибулею і зеленню петрушки. Приємного апетиту!

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...