Яєчня в духовці: Рецепт ніжного і пишного блюда, яке французи обожнюють

Яєчню у Франції їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Але не смажену на сковороді у великій кількості жиру, а приготовлену в духовці. Цю страву називають "повітряні яйця в снігу", така вона пишна і легка, просто смакота, передають Патріоти України.

Пишна яєчня в духовці

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і приправи за смаком
  • Зелена цибуля і петрушка

Спосіб приготування:

Насамперед, увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Форму для запікання застеліть пергаментом.

Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі міксером до утворення пишної стійкої піни. В білкову піну вмішайте тертий сир, спеції і пропущений через прес часник.

На деко викладіть з білкової піни два острівця, в центрі кожного зробіть невелике заглиблення за допомогою ложки. Відправте форму в духовку і запікайте до появи на білкових «хмарках» золотистої скоринки. Зазвичай на це йде кілька хвилин.

Потім дістаньте деко з духовки, у кожне поглиблення помістіть жовток. Знову поставте запікатися на 3 хвилини. Як тільки жовтки загустіють, перекладіть яєчню на тарілку, посипте подрібненою зеленою цибулею і зеленню петрушки. Приємного апетиту!

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...