Яєчня в духовці: Рецепт ніжного і пишного блюда, яке французи обожнюють

Яєчню у Франції їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Але не смажену на сковороді у великій кількості жиру, а приготовлену в духовці. Цю страву називають "повітряні яйця в снігу", така вона пишна і легка, просто смакота, передають Патріоти України.

Пишна яєчня в духовці

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і приправи за смаком
  • Зелена цибуля і петрушка

Спосіб приготування:

Насамперед, увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Форму для запікання застеліть пергаментом.

Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі міксером до утворення пишної стійкої піни. В білкову піну вмішайте тертий сир, спеції і пропущений через прес часник.

На деко викладіть з білкової піни два острівця, в центрі кожного зробіть невелике заглиблення за допомогою ложки. Відправте форму в духовку і запікайте до появи на білкових «хмарках» золотистої скоринки. Зазвичай на це йде кілька хвилин.

Потім дістаньте деко з духовки, у кожне поглиблення помістіть жовток. Знову поставте запікатися на 3 хвилини. Як тільки жовтки загустіють, перекладіть яєчню на тарілку, посипте подрібненою зеленою цибулею і зеленню петрушки. Приємного апетиту!

Автоцивілка 2025 - що нового в обов’язковому автострахуванні

середа, 9 квітень 2025, 14:27

З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...

Дачникам на замітку! Чим підживити полуницю навесні, щоб отримати гарний урожай

середа, 9 квітень 2025, 12:05

Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...