Як акуратно очистити сліди маркера з меблевої оббивки. Допоможе перекис, лак для волосся і фен

Напевно, з цією проблемою стикаються багато батьків, адже в творчому пориві малюки нерідко розмальовують меблі. У підсумку вони виглядають дуже неестетично. Яким засобом найкраще видалити сліди від фломастера на оббивці? Дізнаєтесь про це з даної статті, передають Патріоти України.


Що знадобиться?
Якщо виникла необхідність очистити поверхню від таких витівок, вам потрібно спочатку придбати один з наступних хімічних речовин. А саме ізопропіловий спирт, рідиною для зняття лаку, перекисом водню, лаком для волосся, ферментним засобом для виведення плям або дезинфікуючим засобом для рук. Варто відзначити, що ізопропіловий спирт і рідина для зняття лаку вважаються найкращими засобами. Деякі умільці замінюють спирт горілкою, ацетоном, засобом для миття вікон, одеколоном і іншими розчинниками. Важливо, щоб вміст спирту в них був не менше 45%. Також досить дієвим є перекис водню. Судячи з відгуків, багато господинь очищають сліди від маркера саме цими засобами. Крім того, не обійтися без води, фена, медичних серветок і рушників.

Що необхідно зробити?
Після того як виберете засіб для чищення, нанесіть його на тканину. Щоб не зіпсувати меблі, перш ніж його використовувати, випробуйте на прихованій ділянці меблів. Може бути так, що після взаємодії засобу з оббивкою, відбудеться несприятлива реакція. Якщо це сталося, то від цієї речовини доведеться відмовитися і спробувати іншу. Після тестування засіб для чищення нанесіть на малюнок, який ви збираєтеся видалити. На даному етапі не бажано жорстко натискати на забруднену поверхню і сильно розтирати, інакше пляма вбереться в поверхню або збільшиться в об'ємі. Промокнув слід від маркера, залиште на кілька хвилин. Після закінчення цього часу пляму можете промокнути і змивати звичайною водою. Очищену ділянку тепер залишається висушити. Для цієї мети спочатку промокніть воду рушником, а потім використовуйте фен.

Що ще можна порекомендувати?
Якщо видалити пляму не вийшло, спробуйте наступний спосіб. Очищувальну суміш можна приготувати з харчової соди і зубної пасти. Ці інгредієнти змішуються в пропорції один до одного. Зробити це можна як в невеликій ємності, так і безпосередньо на оббивці. В результаті у вас вийде паста, яка повинна прореагувати з забрудненням кілька хвилин.

Очищати слід від фломастера потрібно круговими рухами з використанням серветки.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...