Як ароматизувати одяг та білизну під час прання, прасування та в шафі

Часом навіть після прання в пральній машині білизна зберігає неприємний запах, від якого важко позбутися, передають Патріоти України.

Причина також може бути і в самій машинці, коли фільтр або ущільнення забруднені і зношені. Точно так же мокру білизну не слід довго тримати без доступу повітря, інакше вона ще сильніше вбере неприємні запахи. Тому виймати речі рекомендується якомога швидше після циклу прання і відразу ж розвішувати (в ідеалі на відкритому повітрі).

Ароматизація білизни під час прання

Хоча мийні засоби та кондиціонери, зазвичай, ароматизовані, ці продукти містять багато шкідливих забруднюючих речовин. Ось чому краще ароматизувати білизну натуральними мийними засобами, які не несуть ризику для здоров'я і при цьому бюджетні.

  • Найдоступнішим і простим засобом є ефірні олії, які володіють сильним ароматом і прості у використанні. Для одного прання білизни досить десяти крапель, розведених в кавовій чашці білого оцту. Однак будьте обережні, щоб не використовувати занадто агресивні ефірні олії, такі як мандаринові або кориці, які можуть пошкодити білизну. Їх також слід уникати вагітним жінкам і дітям.
  • Рожева вода або вода квітів апельсина дозволяють отримати білизну з приємним ароматом (потрібно приблизно 10 мл на прання).
  • Сік одного або двох лимонів ідеально підходить для ароматизації білої білизни.

Ароматизація білизни під час прасування

Час прасування також добре підходить для ароматизації білизни. Для цього можна використовувати ефірні олії, рожеву воду або апельсиновий цвіт (досить 4-5 крапель, які потрібно додати в ємність для води). Таким чином, білизна ароматизується за допомогою водяної пари. Ви також можете обприскати одяг сумішшю води, свіжого лимонного соку і м'яти.

Ароматизація білизни в шафі

Лаванда і суміш трав — традиційні прийоми, які прекрасно працюють і надають білизні свіжий і легкий запах. Можна надушити свій гардероб або буфети апельсинами з гвоздикою або апельсиновими або мандариновими кірками, проте їх потрібно регулярно міняти. Лаванда також добре відлякує моль! Порада! Щоб уникнути несвіжих і затхлих запахів, регулярно провітрюйте шафи і ніколи не зберігайте в них вологу білизну.

Родина буде у захваті! Рублені котлети з курячого мʼяса та цибулі

вівторок, 19 березень 2024, 11:15

Рецепт рублених котлет, які на смак не поступаються котлетам з фаршу, а готуються дуже швидко, передають Патріоти України. Пропонуємо рецепт смачних рублених курячих котлет. Для таких котлет не потрібна м'ясорубка, готуються вони дуже швидко і завжди в...

Винна гаряча чи холодна вода? Чому з'являється лупа і що з цим робити

вівторок, 19 березень 2024, 10:59

Лупа - одне з найпоширеніших захворювань шкіри голови. За оцінками, вона може вражати щонайменше 50% населення. Лупа частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, швидше за все через різний гормональний баланс, передають Патріоти України. Основним си...