Як без зусиль відмити сковорідку від жиру - лайфхак англійських господинь

Святковий сезон - це завжди приготування смачних страв. І, звичайно ж, миття посуду в режимі нон-стоп. Цей маленький секрет допоможе вам швидше впоратися з жиром на каструлях і сковорідках, зазначають Патріоти України.

Напевно, найщасливіші господині на новорічних святах — це ті, яким пощастило мати вдома посудомийну машину. У січневі канікули наші столи ломляться від смакоти. І все було б здорово, якби потім не доводилося мучитися з відмиванням каструль і сковорідок від чергового кулінарного шедевра.

Особливо неприємно мити посуд, який вже якийсь час простояв в очікуванні біля раковини. Знадобляться сили і терпіння, щоб все відчистити!

Поки ми намагаємося відчистити забруднення і мало не стираємо від цього руки до крові, британські господині діють зовсім інакше. Вони заливають жирні ємності гарячою водою. І додають туди... звичайний пакетик чорного чаю.

Чорний чай містить дубильні речовини, цілющі властивості яких відомі світу вже багато століть. Екстракт чаю додають в косметичні продукти, в засоби для прання — як, власне, і в деякі рідини для миття посуду.

Пакетик чаю "заварений" в брудному посуді, діє протягом 30-40 хвилин. Жир і забруднення зі стінок спливуть на поверхню води. Все, що вам залишиться, так це промити ємність ще раз, хоча деякі англійки запевняють, що після «чайної обробки» навіть не використовують засоби для миття посуду.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...