Часом вибрати ідеальний продукт дуже непросто - на полицях у супермаркетах, та й на прилавках на ринку повно усіляких варіантів, і один здається кращим за інший… Проте буває, що купивши начебто найкращий продукт, він виявляється майже неїстівним, передають Патріоти України.
Вибрати стиглий і соковитий фрукт можна, якщо придивитися до його зовнішнього вигляду. Декілька непримітних, на перший погляд, ознак підкажуть вам, варто чи не варто брати певний апельсин. На що дивитися, розповідає сайт "Доброта".
Якщо в апельсина є така гілочка, то це значить, що він свіжий і соковитий. А от апельсини без гілочки, скоріше всього, вже сухі всередині.
Апельсини відрізняються за своєю формою: вони можуть бути круглими або овальними. Найсолодший м’якуш буде саме в овального апельсина, тоді як круглі апельсини переважно використовують для приготування соку.
Також варто звернути увагу на "пупок", який може бути або закритим, або трохи відкритим. Це вказує на те, що фрукт всередині розділений на декілька частин (пам’ятаєте випадки, коли апельсин неочікувано виявлявся своєрідним "кіндер-сюрпризом" — всередині був ще один маленький апельсинчик? — це якраз такий випадок). Якщо вам потрапив до рук саме такий екземпляр, то знайте, що м’якоті у ньому мало і вона може бути сухою. А ще в таких апельсинах можна натрапити на білі прожилки, які теж не дуже апетитні. Словом, брати потрібно фрукт із закритими "пупками" - у ньому м’якуш буде цілим та соковитим.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...