Як боротися з віковою пігментацією шкіри: ТОП-3 простих домашніх способи

PL, професійний хімічний пілінг, LED-терапія - все це може запропонувати дерматолог, якщо ти захочеш позбутися пігментних плям. Але є процедури, які ти можеш робити вдома, щоб позбавитися темних ділянок на шкірі, хай і не так швидко, як у салоні, передають Патріоти України.

Що таке пігментні плями?

Насамперед давай розберемося, чому взагалі з’являються пігментні плями. Як пояснює дерматолог та доктор медицини Андреа Суарес, вони є результатом скупчення мелатоніну в епідермісі та дермі. Воно, своєю чергою, може бути викликано різними причинами: наприклад, впливом сонця, гормональними змінами чи запаленням.

При боротьбі з пігментними плямами в домашніх умовах дуже важливо не переборщити. Нерідко жінки думають, що чим агресивніше вони з ними воюють, тим швидше переможуть, але це не так. У багатьох випадках така тактика лише посилює проблему – посилює запалення і призводить до пошкодження шкіри, роблячи мітки тільки темнішими і більшими. Ось які кошти тобі по-справжньому допоможуть.

М’яке відлущування

Пілінг – корисний інструмент для усунення багатьох ознак старіння шкіри, включаючи дрібні зморшки, тьмяність і, звичайно, пігментні плями. Проте за його використанні важливий баланс. “Треба прискорити клітинний обмін і відкрити нову свіжу шкіру, але при цьому не подряпати і не пошкодити її”, – пояснює дерматолог та доктор медицини Іфе Родні.

Тому тобі треба підібрати відлущуючий засіб під тип своєї шкіри. Для чутливої та сухої підійдуть ті, до яких входить манделінова або молочна кислота, а також заспокійливі компоненти. Для зрілої і тьмяної потрібно щось сильніше – наприклад, гліколева кислота, що стимулює вироблення колагену. Власницям жирної та схильної до акне шкіри варто спробувати пілінги із саліциловою кислотою.

Освітлюючі інгредієнти

Відлущування – процедура, яку не можна використовувати надто часто, проте є засоби, які можна застосовувати щодня. Якщо тобі треба впоратися не тільки з пігментними плямами, але і з в’ялістю та дрібними зморшками, зверни увагу на сироватки з вітаміном С, який допомагає підтримувати вироблення колагену та одночасно освітлюють шкіру. Якщо потрібно відновити шкірний бар’єр, то шукай креми з ніацинамідом. Зняти запалення і одночасно позбавитися темних ділянок допоможе алантоїн.

Внутрішня антиоксидантна підтримка

Яку б проблему ти не вирішувала, найефективніше підтримувати шкіру не лише зовні, а й зсередини. Наприклад, подвійне сліпе плацебо-контрольоване клінічне дослідження 2018 показало, що прийом екстракту плоду граната допомагає впоратися з пігментацією, викликаною сонцем.

Ще один антиоксидант, який допомагає зменшити розмір пігментних плям і запобігти появі дрібних зморшок, – це астаксантин. Якщо тобі був потрібен привід частіше купувати креветки, то він: цей каротиноїд міститься в них, а також у водоростях, дріжджах, лососі, форелі і раках.

І, звичайно ж, не забувай про сонцезахисний крем і постійний догляд за шкірою — адже краще запобігти появі пігментних плям, аніж їх потім лікувати.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...