Як їсти все та не товстіти: Дізнайтесь, о котрій годині їжа засвоюється, а о котрій перетворюється на жир

Більшість дієт зосереджені на тому, що і в якій кількості треба їсти, щоб схуднути. При цьому ігнорують, в який час повинен відбуватися прийом їжі. А ось прибічники харчування за біоритмами чинять інакше: вони їдять все, але в строго обмежений час, передають Патріоти України.

Біологічні ритми — циклічні зміни роботи організму. У кожного органу і системи органів свої періоди підйому і спаду активності. Так от, якщо спланувати харчування відповідно до них, їжа засвоюватиметься в десятки разів краще, а обмін речовин прискориться. Через короткий час ви помітите, як вага почне знижуватися сама по собі.

Коли краще їсти

На підставі досліджень годин активності органів дієтологи склали приблизний план харчування.

З 6 до 10 ранку максимально активні кишківник і шлунок. Саме в цей час краще всього снідати та якомога ситніше. Поки готується їжа, випийте склянку води з чайною ложкою лимонного соку і такою ж кількістю меду. Так ви допоможете підшлунковій і печінці включитися в роботу.

На сніданок вибирайте продукти, багаті клітковиною, вуглеводами, білками. Яйця, твердий сир, вершкове масло, цільнозерновий хліб, молочні каші з медом і фруктами підійдуть найкраще. Їжа повністю засвоїться і перетвориться на енергію. Не робіть помилку вранці у вигляді голодної вівсянки на воді або знежиреного йогурту. Ваш перший прийом їжі має бути королівським!

З 9 до 11 і з 11 до 13 посилено працюють селезінка і серце. Час для розумових навантажень і легкого перекусу. Чаю зі жменею сухофруктів або йогурту з бананом буде достатньо.

З 13 до 15 в роботу знову включаються кишківник і шлунок. Але при цьому в організмі в цей час багато амілази та протеази — ферментів, що переробляють цукор і крохмаль. Час активного всмоктування! Щоб працездатність залишилася на попередньому рівні, підживлюйте організм порцією (150 г) нежирного м’яса, курки або риби з овочами на гарнір.

З 16 до 17 активізується видільна система: сечовий міхур, потові залози. Посилюється жироспалювання. Проведіть цю годину без їжі. Ідеальний час для заняття спортом. Не забудьте заповнити втрату рідини та випити не менше 2 склянок води!

З 17 до 19 — час легкої вечері, щоб вгамувати голод і розслабитися. Запечені овочі з рибою або куркою, сир і несолодкі фрукти підійдуть якнайкраще. Врахуйте, що вечірня порція їжі має бути удвічі менше обіду.

Приблизно після 19 години органи ШКТ уповільнюють роботу. Травні ферменти в цей час майже не виробляються. Щоб до моменту поринання в сон не розбушувався голод, випийте склянку кефіру. Після цього нічого, окрім трав’яного чаю, в організм поступати не повинно.

З 20 до 21 починає вироблятися мелатонін — гормон, що готує організм до сну. Посприяйте цьому: чай без кофеїну зі зніту, ромашки, меліси, чебрецю заспокоять нервову систему, підготують організм до відпочинку.

З 22 до 24 підвищується концентрація мелатоніну і соматотропного гормону, що відповідає за ріст у дітей і метаболізм у дорослих. Фаза активного оновлення і жироспалювання. За умови, що ви спите в цей час і не наїлися звечора, за ніч можете втратити до 900 ккал!

Харчуватись за біоритмами легко, а результат помітний не лише за кількістю скинутих кілограмів. Значно покращиться ваше самопочуття! Бадьорість вранці, чудовий настрій впродовж дня, відсутність тортур голодом і нервових зривів — все бажане вже закладено в нас природою. Нічні чування перед екраном комп’ютера, засинання зі смартфоном в руках, екстремальні дієти — ми робимо все, щоб вивести з ладу дивовижний механізм нашого організму.

Дякуємо, що прочитали статтю, не забудьте поділитись з друзями, щоб і вони дізналися про простий секрет схуднення. В коли ви прокидаєтеся і коли вирушаєте в ліжко! Сова ви чи жайворонок?

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...