Як кава допоможе знизити ризик смерті

Правильна кава на 15 % знижує ризик смерті від будь-якої причини.

Вчені з Гетерборгского університету встановили, що спосіб приготування кави може впливати на ризик виникнення серцевих нападів і тривалість життя.Про це пише видання Kedem, передають Патріоти України.

Під час проведення дослідження шведські фахівці оцінили вплив вживання фільтрованої і нефільтрованої кави на здоров'я серця. До цього було визначено, що кава може підвищувати рівень загального холестерину і рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ). Надалі були ідентифіковані компоненти кави, які відповідають за цей ефект – дітерпени кахвеол і кафестол.

Останні дослідження показали, що ці небезпечні речовини можуть бути видалені з напою за допомогою фільтру. Так, порція нефільтрованої завареної кави містить приблизно в 30 разів більше кахвеола і кафестола в порівнянні з фільтрованою кавою, пише Kedem.

Шведські вчені вивчили кавові пристрасті 508 747 чоловіків і жінок і з'ясували, що вживання фільтрованої кави приносить велику користь здоров'ю, ніж повна відмова від цього напою. Так, вживання фільтр-кави на 15 % знижує ризик смерті від будь-якої причини. Ризик померти від серцево-судинних захворювань у людей, що вживають фільтровану каву, на 12 відсотків менше у чоловіків і на 20% – у жінок в порівнянні з відсутністю цього напою в раціоні.

На думку фахівців, такий сприятливий ефект спостерігається при щоденному вживанні від однієї до чотирьох чашок кави.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...