Вчені з Гетерборгского університету встановили, що спосіб приготування кави може впливати на ризик виникнення серцевих нападів і тривалість життя.Про це пише видання Kedem, передають Патріоти України.
Під час проведення дослідження шведські фахівці оцінили вплив вживання фільтрованої і нефільтрованої кави на здоров'я серця. До цього було визначено, що кава може підвищувати рівень загального холестерину і рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ). Надалі були ідентифіковані компоненти кави, які відповідають за цей ефект – дітерпени кахвеол і кафестол.
Останні дослідження показали, що ці небезпечні речовини можуть бути видалені з напою за допомогою фільтру. Так, порція нефільтрованої завареної кави містить приблизно в 30 разів більше кахвеола і кафестола в порівнянні з фільтрованою кавою, пише Kedem.
Шведські вчені вивчили кавові пристрасті 508 747 чоловіків і жінок і з'ясували, що вживання фільтрованої кави приносить велику користь здоров'ю, ніж повна відмова від цього напою. Так, вживання фільтр-кави на 15 % знижує ризик смерті від будь-якої причини. Ризик померти від серцево-судинних захворювань у людей, що вживають фільтровану каву, на 12 відсотків менше у чоловіків і на 20% – у жінок в порівнянні з відсутністю цього напою в раціоні.
На думку фахівців, такий сприятливий ефект спостерігається при щоденному вживанні від однієї до чотирьох чашок кави.
Мед - не лише смачний, а й корисний продукт, що містить ферменти, вітаміни, мікроелементи та біологічно активні сполуки. Фахівці стверджують, що, вибираючи мед, потрібно купувати той, який стікає з ложки і складається книжкою, а не просто ллється цівко...
Багато хто вважає, що успіх, фінансовий добробут залежать винятково від професійних навичок чи удачі. Однак дослідження демонструють неочевидний, але стійкий зв’язок між тим, як людина починає свій ранок, та її здатністю досягати успіху, передають Патр...