Як краще - різати цибулю в котлети чи терти? Цей секрет знають лише справжні господині

Котлети - одна з найбільш поширених страв на столах українців. Рецептів їх приготування стільки ж, скільки і господинь, передають Патріоти України.

Хтось додає в них картоплю, інші не мислять котлет без додавання хліба, вимоченого в кефірі. Але найчастіше кожен з цих рецептів об'єднує один інгредієнт - цибуля. УНІАН розповість, для чого потрібна цибуля в котлетах і як краще її туди додавати.

Як правильно додавати цибулю в фарш

Коли мова заходить про те, чи можна нарізати цибулю в котлети, відповідь - потрібно. Давайте розберемося, для чого потрібна цибуля в котлетах? Вона необхідна для соковитості котлет і зв'язки фаршу. Саме цибуля не дає котлетам розвалитися на сковороді під час смаження.

Перейдімо до не менш важливого моменту - скільки цибулі додавати в фарш. Однієї цибулини на порцію котлет може бути замало, адже у кожного різна кількість фаршу, та й самі цибулини далеко не однакові за вагою. Радимо робити розрахунок, покладаючись на грами. Бабусин секрет для ідеального смаку котлет полягає в такій пропорції: 300 грамів цибулі на кілограм фаршу. Тоді ваші котлети зведуть з розуму абсолютно всіх.

Як додавати цибулю в котлети - різати або терти

Чи можна натерти цибулю на тертці при приготуванні котлет - питання, яким напевно задавався кожен. Кулінари стверджують, що все залежить від того, який фарш ви використовуєте. Якщо котлети смажаться зі звичайного фаршу, для отримання соковитості і однорідної текстури кухарі радять використовувати тертку.

Говорячи про те, чи можна терти цибулю, поділимося корисним лайфхаком: для отримання ідеальної текстури фаршу використовуйте дрібну тертку. Так ваша цибуля буквально перетвориться на кашицю і пустить багато соку. Смачні котлети гарантовані.

Однак якщо ви готуєте котлети з рубленого м'яса, цибулю все ж варто різати. Як краще різати цибулю в котлети - єдиної думки немає. Хтось ріже її кубиками, хтось смужками, а деякі і зовсім подрібнюють її практично до стану кашиці. Головне пам'ятати, що якщо цибуля в котлетах нарізана доволі крупно, небхідно дати їм пропаритися під кришкою. Так вони вийдуть соковитими і ароматними, а цибуля не буде хрумтіти в роті і контрастувати з м'яким м'ясом.

Джерело: УНІАН

Сидите на дієті, а вага стоїть? ТОП-5 продуктів, які потай руйнують ваш метаболізм

середа, 13 серпень 2025, 16:15

Ви лічите кожну калорію, п'єте багато води, тренуєтесь - а стрілка ваги навіть не здригнеться? Можливо, винен не ви - а ваш метаболізм, який "загальмував" через певні продукти. І найгірше - це не фастфуд, а ті самі здорові харчі, яким ви довіряєте, пер...

Чому ваш пес розгрібає лежак перед сном? Причина може вас здивувати!

середа, 13 серпень 2025, 12:45

Власники собак часто помічають, як перед сном їхній улюбленець починає кружляти, дряпати чи копати свій лежак, ковдру або навіть диван. Це може здаватися кумедним чи безглуздим - але насправді таке підготовче ритуальне поведінка має давнє й цілком логі...