Як краще - різати цибулю в котлети чи терти? Цей секрет знають лише справжні господині!

Котлети - одна з найбільш поширених страв на столах українців. Рецептів їх приготування стільки ж, скільки і господинь. Хтось додає в них картоплю, інші не мислять котлет без додавання хліба, вимоченого в кефірі. Але найчастіше кожен з цих рецептів об'єднує один інгредієнт - цибуля, передають Патріоти України.

УНІАН розповість, для чого потрібна цибуля в котлетах і як краще її туди додавати.

Як правильно додавати цибулю в фарш

Коли мова заходить про те, чи можна нарізати цибулю в котлети, відповідь - потрібно. Давайте розберемося, для чого потрібна цибуля в котлетах? Вона необхідна для соковитості котлет і зв'язки фаршу. Саме цибуля не дає котлетам розвалитися на сковороді під час смаження.

Перейдімо до не менш важливого моменту - скільки цибулі додавати в фарш. Однієї цибулини на порцію котлет може бути замало, адже у кожного різна кількість фаршу, та й самі цибулини далеко не однакові за вагою. Радимо робити розрахунок, покладаючись на грами. Бабусин секрет для ідеального смаку котлет полягає в такій пропорції: 300 грамів цибулі на кілограм фаршу. Тоді ваші котлети зведуть з розуму абсолютно всіх.

Як додавати цибулю в котлети - різати або терти

Чи можна натерти цибулю на тертці при приготуванні котлет - питання, яким напевно задавався кожен. Кулінари стверджують, що все залежить від того, який фарш ви використовуєте. Якщо котлети смажаться зі звичайного фаршу, для отримання соковитості і однорідної текстури кухарі радять використовувати тертку.

Говорячи про те, чи можна терти цибулю, поділимося корисним лайфхаком: для отримання ідеальної текстури фаршу використовуйте дрібну тертку. Так ваша цибуля буквально перетвориться на кашицю і пустить багато соку. Смачні котлети гарантовані.

Однак якщо ви готуєте котлети з рубленого м'яса, цибулю все ж варто різати. Як краще різати цибулю в котлети - єдиної думки немає. Хтось ріже її кубиками, хтось смужками, а деякі і зовсім подрібнюють її практично до стану кашиці. Головне пам'ятати, що якщо цибуля в котлетах нарізана доволі крупно, небхідно дати їм пропаритися під кришкою. Так вони вийдуть соковитими і ароматними, а цибуля не буде хрумтіти в роті і контрастувати з м'яким м'ясом.

Як очистити чайник від накипу - допоможуть прості та доступні методи

неділя, 11 травень 2025, 23:15

Незалежно від того, електричний чи звичайний чайник, на стінках з часом почне утворюватися накип — головна причина — жорстка вода. На жаль, вапняний наліт псує смак кави та чаю, тому його варто регулярно видаляти, наприклад, раз на місяць, пише сайт po...

Не робіть так! Помилка у нанесенні помади, яка додає вам років і підкреслює недоліки губ

неділя, 11 травень 2025, 18:35

Видання Express розповіло про один з головних косметичних промахів, який робить зовнішність старшою на вигляд, акцентуючи на зморшках, передають Патріоти України. Неправильна текстура помади може зробити губи візуально тоншими та підкреслити вікові змі...