Як краще - різати цибулю в котлети чи терти? Цей секрет знають лише справжні господині!

Котлети - одна з найбільш поширених страв на столах українців. Рецептів їх приготування стільки ж, скільки і господинь. Хтось додає в них картоплю, інші не мислять котлет без додавання хліба, вимоченого в кефірі. Але найчастіше кожен з цих рецептів об'єднує один інгредієнт - цибуля, передають Патріоти України.

УНІАН розповість, для чого потрібна цибуля в котлетах і як краще її туди додавати.

Як правильно додавати цибулю в фарш

Коли мова заходить про те, чи можна нарізати цибулю в котлети, відповідь - потрібно. Давайте розберемося, для чого потрібна цибуля в котлетах? Вона необхідна для соковитості котлет і зв'язки фаршу. Саме цибуля не дає котлетам розвалитися на сковороді під час смаження.

Перейдімо до не менш важливого моменту - скільки цибулі додавати в фарш. Однієї цибулини на порцію котлет може бути замало, адже у кожного різна кількість фаршу, та й самі цибулини далеко не однакові за вагою. Радимо робити розрахунок, покладаючись на грами. Бабусин секрет для ідеального смаку котлет полягає в такій пропорції: 300 грамів цибулі на кілограм фаршу. Тоді ваші котлети зведуть з розуму абсолютно всіх.

Як додавати цибулю в котлети - різати або терти

Чи можна натерти цибулю на тертці при приготуванні котлет - питання, яким напевно задавався кожен. Кулінари стверджують, що все залежить від того, який фарш ви використовуєте. Якщо котлети смажаться зі звичайного фаршу, для отримання соковитості і однорідної текстури кухарі радять використовувати тертку.

Говорячи про те, чи можна терти цибулю, поділимося корисним лайфхаком: для отримання ідеальної текстури фаршу використовуйте дрібну тертку. Так ваша цибуля буквально перетвориться на кашицю і пустить багато соку. Смачні котлети гарантовані.

Однак якщо ви готуєте котлети з рубленого м'яса, цибулю все ж варто різати. Як краще різати цибулю в котлети - єдиної думки немає. Хтось ріже її кубиками, хтось смужками, а деякі і зовсім подрібнюють її практично до стану кашиці. Головне пам'ятати, що якщо цибуля в котлетах нарізана доволі крупно, небхідно дати їм пропаритися під кришкою. Так вони вийдуть соковитими і ароматними, а цибуля не буде хрумтіти в роті і контрастувати з м'яким м'ясом.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...