Як кип’ятити молоко, щоб воно не втекло і не пригоріло

Одна справа нагріти молоко в мікрохвильовці, а інша – довести його до кипіння на плиті, вважається, що це ціле мистецтво, передають Патріоти України.

Насправді кип’ятити молоко не так вже й складно, якщо не відійти від плити, інакше воно «втече» і тоді доведеться довго мити плиту і каструлю.

Існує кілька науково розроблених і перевірених часом способів вирішення цієї проблеми.

Спосіб 1

Вважається, що, поставивши на вогонь каструлю з молоком, поверх неї потрібно покласти дерев’яну лопатку або звичайну ложку. Якщо піна підніметься до краю дошки, то завдяки лайфхаку вона не виллється назовні.

Спосіб 2

Вважається, що перед нагріванням молока каструлю потрібно опустити холодною водою, і тоді вона не втече і не згорить.

Спосіб 3 (єдино правильний)

Для початку потрібно вибрати відповідну ємність для цієї дії, і залити молоком максимум до 1/2 обсягу.

Весь час нагрівання і кип’ятіння молоко потрібно помішувати ложкою – так піна точно не з’явиться, а значить, молоко не вийде.

А якщо немає часу стояти біля плити і стежити за молоком, обробіть краю каструлі вершковим маслом на 3-5 см.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому досвідчені господарки перед готуванням обсмажують манку на сковороді

понеділок, 23 грудень 2024, 12:12

Деякі досвідчені господині не відразу починають варіння манної крупи. Спочатку цей продукт вирушає на сковороду. Робиться це для досягнення одразу трьох позитивних результатів, передають Патріоти України. По-перше, попереднє обсмажування крупи зробить ...

Не робіть помилок! Як вибрати натуральний мед і розпізнати підробку

понеділок, 23 грудень 2024, 11:12

Мед — смаколик від природи, який споживають не лише, як окремий продукт, а й печуть із ним торти. Додають у каші чи чай замість цукру, використовують під час консервації. Але якщо ви купуєте мед на ринку, а не берете у перевірених людей із пасіки, то в...