Вершкове масло - дуже популярний і корисний продукт. Воно містить вітаміни А, В, С, D, Е, які дуже важливі для здоров'я та краси. Якщо щодня їсти невелику кількість вершкового масла, то можна забути про сухість шкіри і тьмяність волосся, передають Патріоти України.
Але так буде, якщо масло дійсно натуральне. А ось з цим якраз є проблеми, оскільки, за словами експертів, на прилавках України до 40% вершкового масла є підробленою продукцією. Як можна перевірити вершкове масло на якість, розібрався Главред.
Перший спосіб, як визначити справжнє вершкове масло, це, звичайно ж, спробувати його на смак. Другий спосіб - потрібно заморозити вершкове масло і спробувати розрізати його ножем. Справжнє масло буде повністю заморожене. Маргарин не заморозиться, оскільки в його складі багато рослинних масел.
Справжнє вершкове масло розрізається насилу і швидше надламується шматочками і кришиться. Щоб намазати його на хліб, доведеться дочекатися, поки воно розтане. Крім того, на справжньому вершковому маслі після розморожування буде з'являтися жовтий наліт, а всередині воно буде світлішим. Також у справжнього масла на поверхні утворюються краплі води.
Третій спосіб дізнатися справжнє вершкове масло чи ні - це залити шматочок окропом і дочекатися повного розчинення. Якісне вершкове масло забарвить воду в молочний відтінок, а на поверхні буде молочний жир. Якщо перед вами маргарин, то на поверхні води з'явиться плівка, а саме воно повністю не розтане - залишаться дрібні крихти.
Четвертий спосіб. Добре розігрійте сковороду і киньте шматочок масла. Справжнє масло буде пахнути молоком і пінитися.
Дивіться відео - Як перевірити вершкове масло йодом:
Клітковина є незамінним компонентом здорового харчування, який впливає не лише на травлення, а й на загальний стан організму. Вона допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові, знижує холестерин і сприяє довготривалому насиченню, передають Па...
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...