Як не можна готувати котлети - помилки, які псують страву

Смажені котлети часто виходять сухими та жорсткими. Буває й таке, що їх просто не можливо відкусити. Все через те, що ви додаєте неправильні продукти у фарш і просто його псуєте,передають Патріоти України.

Додавання яєць

Щоб скріпити фарш, у нього часто додають яйця. Цей інгредієнт має сприяти тому, щоб маса не розпадалась і з неї легко можна було зліпити котлети. Але після смаження вироби виходять дуже сухими. Таке стається саме через яйця.

Додавання молока

Щоб зробити масу ніжною та пухкою – у фарш додають розмочений хліб у молоці. Але саме через молоко маса може стати дуже жорсткою. Тому краще використати звичайну воду.

Що найкраще додавати у котлети

Фарш буде соковитим та ніжним, якщо додавати у нього овочі. Це можуть бути кабачок, перець, морква. Особливо смачними котлети виходять з капустою.

Пропонуємо приготувати смачні та соковиті рублені котлети з курки. Ідея опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком filanna.cooking в Instagram. За цією технологією у тісто додається 1 яйце, але тут котлети готуються без хліба. Також у масу додається йогурт або майонез, тому сухими вироби не будуть.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г
  • яйця – 1 шт.
  • йогурт або майонез – 1 ст. л.
  • борошно – 1-2 ст. л.
  • сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

1. Куряче філе нарізаємо кубиками.

2. Додаємо сіль, перець, спеції (паприка, сухий часник) натуральний йогурт або майонез.

3. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

4. Після цього додаємо яйце. Перемішуємо.

5. Додаємо борошно. Перемішуємо.

6. Обсмажуємо на середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору.

7. Складаємо котлети в каструлю і накриваємо кришкою.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...