
Незважаючи на те, що смажене картопля - це дуже популярна страва. яку всі готують, з нею в багатьох людей виникають проблеми. Нарізані шматочки перетворюються на один суцільний ком, горять. Все це через неправильну технологію, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування картоплі. В першу чергу потрібно звертати уваги на якість овочу.
Смаження недозрілої картоплі із зеленими плямами
В такій картоплі є соланін. Ця речовина є дуже небезпечною, тому навіть не зрізайте зелені частини, а просто викиньте таку картоплю і не смажте її.
Приготування картоплі без промивання
Мова йде вже про очищену картоплю. Овоч має багато крохмалю і якщо ви хочете отримати хрустку скоринку – його обов'язково потрібно змити.
Викладання вологої картоплі в сковорідкуДуже важливо після промивання добре просушити овоч. Якщо картопля залишиться вологою – хрусткої скоринки також не вийде.
Викладання одразу товстого шару картоплі
Саме через це картопля перетворюється на один суцільний ком. Краще смажити шматочки поступово в декілька підходів. Так вони залишаться цілими і рівномірно приготуються.
Нарізання картоплі різними шматочками
Оберіть для себе один зручний розмір і нарізайте картоплю однаково. Якщо ж шматочки будуть різними – вони не приготуються рівномірно. Менші шматочки пересмажаться, а більші – залишаться сирими.
Новий 2026 рік уже близько, тому багато хто вже почав прикрашати ялинку та наповнювати дім символами удачі. За давніми традиціями, певні предмети під новорічним деревом здатні привабити процвітання, здоров’я та гармонію, передають Патріоти України. Екс...
Наближається Новий 2026 рік, і багато дівчат уже активно обирають дизайн святкового манікюру. Проте астрологи радять не поспішати з вибором: за їхніми словами, саме колір нігтів на перетині двох років може вплинути на те, що принесе вам наступний рік -...