
Незважаючи на те, що смажене картопля - це дуже популярна страва. яку всі готують, з нею в багатьох людей виникають проблеми. Нарізані шматочки перетворюються на один суцільний ком, горять. Все це через неправильну технологію, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування картоплі. В першу чергу потрібно звертати уваги на якість овочу.
Смаження недозрілої картоплі із зеленими плямами
В такій картоплі є соланін. Ця речовина є дуже небезпечною, тому навіть не зрізайте зелені частини, а просто викиньте таку картоплю і не смажте її.
Приготування картоплі без промивання
Мова йде вже про очищену картоплю. Овоч має багато крохмалю і якщо ви хочете отримати хрустку скоринку – його обов'язково потрібно змити.
Викладання вологої картоплі в сковорідкуДуже важливо після промивання добре просушити овоч. Якщо картопля залишиться вологою – хрусткої скоринки також не вийде.
Викладання одразу товстого шару картоплі
Саме через це картопля перетворюється на один суцільний ком. Краще смажити шматочки поступово в декілька підходів. Так вони залишаться цілими і рівномірно приготуються.
Нарізання картоплі різними шматочками
Оберіть для себе один зручний розмір і нарізайте картоплю однаково. Якщо ж шматочки будуть різними – вони не приготуються рівномірно. Менші шматочки пересмажаться, а більші – залишаться сирими.
Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...
Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...