Незважаючи на те, що смажене картопля - це дуже популярна страва. яку всі готують, з нею в багатьох людей виникають проблеми. Нарізані шматочки перетворюються на один суцільний ком, горять. Все це через неправильну технологію, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування картоплі. В першу чергу потрібно звертати уваги на якість овочу.
Смаження недозрілої картоплі із зеленими плямами
В такій картоплі є соланін. Ця речовина є дуже небезпечною, тому навіть не зрізайте зелені частини, а просто викиньте таку картоплю і не смажте її.
Приготування картоплі без промивання
Мова йде вже про очищену картоплю. Овоч має багато крохмалю і якщо ви хочете отримати хрустку скоринку – його обов'язково потрібно змити.
Викладання вологої картоплі в сковорідкуДуже важливо після промивання добре просушити овоч. Якщо картопля залишиться вологою – хрусткої скоринки також не вийде.
Викладання одразу товстого шару картоплі
Саме через це картопля перетворюється на один суцільний ком. Краще смажити шматочки поступово в декілька підходів. Так вони залишаться цілими і рівномірно приготуються.
Нарізання картоплі різними шматочками
Оберіть для себе один зручний розмір і нарізайте картоплю однаково. Якщо ж шматочки будуть різними – вони не приготуються рівномірно. Менші шматочки пересмажаться, а більші – залишаться сирими.
Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...
Намерзання льоду у холодильнику чи морозильній камері - не тільки неприємність, а й додаткові витрати електроенергії та ризик поломки техніки. Але є простий спосіб запобігти цій проблемі ще до її появи, передають Патріоти України. Автор популярного You...