Як не угробити техніку через віялові відключення: Що потрібно зробити одразу після блекауту

Постійні відключення електроенергії - нова реальність, в якій змушені жити українці через ракетні атаки російських окупантів по критичній інфраструктурі. Компанія ДТЕК озвучила корисні рекомендації, як правильно включати електроприлади після відключення світла, щоб не нашкодити ні техніці, ні мережі, передають Патріоти України.

Що потрібно зробити одразу після відключення електроенергії

Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком - відключіть від мережі всі енергомісткі прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також вимкніть світло в приміщеннях, де в цей час не знаходяться люди.

Як правильно включати електроприлади після відключення світла

Після того, як з'явилося світло, одночасно не включайте всі енергомісткі прилади (обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники). Якщо у вас вдома кілька енергомістких приладів, обмежтеся включенням в мережу одного приладу, а інший включіть в інший період часу, обов'язково відключивши попередній.

Енергомісткі прилади, що мають таймери включення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00.00 до 06.00 ранку. Споживачам, які мають в користуванні електродвигуни та насосні станції, рекомендується включайти їх в мережу через 20-30 хвилин після появи електроенергії. Бізнес-клієнтів у ДТЕК попросили відмовитися від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...