Як очистити варену картоплю від шкірки за 1 секунду - дивовижний секрет господиням на замітку

Кожна господиня знає, що жоден вінегрет або оселедець під шубою не обходиться без вареної картоплі. Для таких салатів картопля зазвичай вариться у мундирах, а тому після її приготування настає неприємний момент чищення. Час на кухні пролітає непомітно і його завжди хочеться заощадити на таких дрібницях як чищення овочів, передають Патріоти України.

Як швидко та просто почистити картоплю

По-перше, перш ніж варити картоплю в мундирах, на ній потрібно зробити надріз вздовж умовного екватора. Зауважте, що точка початку надрізу і кінця має зійтися.

Після цього можете опускати вашу картоплю у воду і починати її варити. Коли ви побачили, що до закінчення приготування картоплі залишилася буквально одна хвилина, потрібно приготувати невеличку ємність з крижаною водою. Найкращим варіантом буде, якщо ви використаєте кубики льоду з морозильної камери.

Після цього візьміть шумівку та витягніть нею картоплю, відразу опускаючи її в ємність з крижаною водою. Нехай картопля побуде в крижаній воді буквально 10-15 секунд.

На цьому етапі дістаємо картоплю і, натискаючи на краї, знімаємо з неї шкірку. У результаті в наших руках опиняються два невеличких ковпачки зі шкірки. У такий спосіб ми можемо перечистити гору картоплі в мундирах всього за кілька хвилин!

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...