Кожна господиня знає, що жоден вінегрет або оселедець під шубою не обходиться без вареної картоплі. Для таких салатів картопля зазвичай вариться у мундирах, а тому після її приготування настає неприємний момент чищення. Час на кухні пролітає непомітно і його завжди хочеться заощадити на таких дрібницях як чищення овочів, передають Патріоти України.
Як швидко та просто почистити картоплю
По-перше, перш ніж варити картоплю в мундирах, на ній потрібно зробити надріз вздовж умовного екватора. Зауважте, що точка початку надрізу і кінця має зійтися.
Після цього можете опускати вашу картоплю у воду і починати її варити. Коли ви побачили, що до закінчення приготування картоплі залишилася буквально одна хвилина, потрібно приготувати невеличку ємність з крижаною водою. Найкращим варіантом буде, якщо ви використаєте кубики льоду з морозильної камери.
Після цього візьміть шумівку та витягніть нею картоплю, відразу опускаючи її в ємність з крижаною водою. Нехай картопля побуде в крижаній воді буквально 10-15 секунд.
На цьому етапі дістаємо картоплю і, натискаючи на краї, знімаємо з неї шкірку. У результаті в наших руках опиняються два невеличких ковпачки зі шкірки. У такий спосіб ми можемо перечистити гору картоплі в мундирах всього за кілька хвилин!
Більшість із нас має звичку ставити мобільний телефон на зарядку перед сном, очікуючи зранку отримати повністю заряджений пристрій. Це здається зручним і логічним рішенням, однак серед користувачів смартфонів давно точаться суперечки: чи не шкодить так...
Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...