Як оживити троянди за допомогою горілки - кущі почнуть рости на очах!

З настанням весни багато хто вже почав збиратися на дачні ділянки. І якщо на ній ви застали свої трояндові кущі не в повному порядку, не впадайте у відчай, передають Патріоти України.

Чи можна додати горілку в троянди - ефективний спосіб оживити рослини

Квітникарі з досвідом вже давно використовують горілку для стимуляції росту, лікування та захисту рослин. Цей спосіб хоч і трохи дорогий, але екологічно чистий. Якщо ви вирішили після зими провести реанімацію троянд горілкою, то це стимулює їх регенерацію, фотосинтез і значно прискорить настання цвітіння.

Крім того, цей метод захистить троянди від попелиці, тому листя кущів буде виглядати здоровим, як на картинці. Справа в тому, що запах горілки зробить ваші троянди непривабливими для мурах та інших шкідників. Також горілка дезінфікує грунт навколо кущів і позбавить її від грибка, кореневої гнилі, цвілі і бур'янів.

Як підгодувати троянди горілкою - інструкція

Справа в тому, що ці квіти мають регенеруючу властивість, тому реанімація троянд горілкою буде дуже вдалою ідеєю. Для цього потрібно:

  • обрізати до здорової тканини всі почорнілі стебла;
  • свіжі зрізи обробити садовим варом;
  • полити кущі горілчаною сумішшю.

Горілчаний розчин готується так: на 10 л води взяти 2 склянки горілки і, розмішавши, вилити по 3-4 літри під кожен кущ. Така процедура проводиться раз на два тижні.

Ефект буде видно вже через кілька днів, коли на місці почорнілих стебел з'являться бруньки і активно почнуть рости.

А щоб обробити листя троянд потрібна така пропорція: на 1 л нехолодної води 20 г мильної крихти і 100 г горілки. Обприскувати листя садівники радять вранці або у вечірній час.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...