Як перевірити, чи крадуть сусіди ваш Wi-Fi - прості способи

Є безліч причин, чому підключення до Wi-Fi раптом стало працювати повільніше – від поломок роутера до перебоїв у провайдера. Іноді достатньо просто перезапустити роутер, але часто трапляється, що проблема в тому, що сусіди крадуть ваш Wi-Fi, передають Патріоти України.

Мало хто знає, що перевірити, чи крадуть ваш Wi-Fi, дуже просто – зробити це можна через спеціальну адміністративну панель. Як дізнатися, чи користуються сусіди вашим інтернетом розповіло видання Sante Plus.

Маючи доступ до панелі адміністрування, власник роутера може переглянути, скільки користувачів наразі під’єднано до мережі. Експерти попереджають – робити це слід хоча б заради того, щоб пересвідчитися у власній безпеці. Іноді Wi-Fi крадуть не просто заради безкоштовного інтернету, а з метою злому месенджерів чи викрадення персональних даних. Роутери показують також історію переглядів і переходів на посилання у мережі.

Як дізнатися, чи хтось краде Wi-Fi

Найперше слід перевірити журнали адміністратора. Експерти радять ввести такі комбінації: "192.168.1.1" та "192.168.2.1".Ви побачите, чи є серед історії переглядів сайти, які ви не відвідували.

Для смартфонів та планшетів можна завантажити застосунок "Fing" для IOS та "Network scanner" для Android. За допомогою IP-сканера "Wireshark" можна виявити мережевих злодіїв на ПК.

І обов’язково змініть пароль на Wi-Fi, якщо у вас виникла підозра, що вашим інтернетом хтось користується. Змінювати пароль радять кожні 3-6 місяців.

Якраз сезон! Така цибуля до шашликів потрібна всім

четвер, 9 травень 2024, 9:15

Хто зібрався їхати на шашлики, тому потрібен рецепт смачної маринованої цибулі. Елементарно, швидко та смачно. Похрумтіти цибулькою завжди смачно. Забирайте рецепт у кулінарну літню скарбничку. Для приготування потрібні наступні компоненти:. Для марину...

Забудете про проблеми з кишечником! ТОП-6 продуктів, які слід включити до раціону харчування

четвер, 9 травень 2024, 8:56

Правильне харчування - запорука міцного здоров'я та довголіття. Воно базується на правильних харчових звичках, для формування яких потрібні продукти, що відповідають здоровому способу життя. У цій статті OBOZ UA розповість, що насамперед потрібно включ...