Рослинна олія -це продукт, який господині найчастіше використовують у приготуванні різноманітних страв. Утім, на полицях магазину не завжди можна зустріти якісну та безпечну продукцію. Однак, продукт дуже легко перевірити на якість в домашніх умовах, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz поділиться з вами найпростішим способом, який допоможе перевірити якість рослинної олії в домашніх умовах.
Як перевірити якість рослинної олії?
Для того, щоб скористатися даним способом, вам знадобиться йод. Далі технологія проста: в окрему місткість потрібно вилити зовсім трохи олії, а наверх додати декілька крапель йоду.
Якщо в результаті експерименту йод пішов на дно та розшарувався – перед вами не якісна олія. Якщо все залишилося майже без змін, продукт безпечний і його можна сміливо використовувати для приготування страв.
Також рослинну олію можна перевірити при покупці, не виходячи з магазину. Для того, щоб скористатись наступним способом, вам потрібно взяти пляшку з олією, перевернути її догори дном та злегка струсити.
Якщо ви помітите дрібні бульбашки – це свідчить про те, що продукт якісний і його можна купувати. Якщо олія при струшуванні залишилась однорідною і ніяк не змінила консистенцію, то, скоріш за все, перед вам підробка.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...