Як перевірити рослинну олію на якість - найпростіший спосіб

Рослинна олія -це продукт, який господині найчастіше використовують у приготуванні різноманітних страв. Утім, на полицях магазину не завжди можна зустріти якісну та безпечну продукцію. Однак, продукт дуже легко перевірити на якість в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz поділиться з вами найпростішим способом, який допоможе перевірити якість рослинної олії в домашніх умовах.

Як перевірити якість рослинної олії?

Для того, щоб скористатися даним способом, вам знадобиться йод. Далі технологія проста: в окрему місткість потрібно вилити зовсім трохи олії, а наверх додати декілька крапель йоду.

Якщо в результаті експерименту йод пішов на дно та розшарувався – перед вами не якісна олія. Якщо все залишилося майже без змін, продукт безпечний і його можна сміливо використовувати для приготування страв.

Також рослинну олію можна перевірити при покупці, не виходячи з магазину. Для того, щоб скористатись наступним способом, вам потрібно взяти пляшку з олією, перевернути її догори дном та злегка струсити.

Якщо ви помітите дрібні бульбашки – це свідчить про те, що продукт якісний і його можна купувати. Якщо олія при струшуванні залишилась однорідною і ніяк не змінила консистенцію, то, скоріш за все, перед вам підробка.


Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...