Курячі яйця є дуже цінним та корисним продуктом, який використовують при приготуванні випічки, салатів, а також закусок, млинців, майонезу, оладок, намазок, омлетів та яєчні, передають Патріоти України.
Варто зазначити, що білок має мало калорій і не містить жиру, допомагає знизити кров'яний тиск, багатий на вітаміни групи В, а жовток містить холін (його відсутність призводить до відкладення жиру в печінці), багато корисних жирів і лецитин – основний будівельний матеріал для мембрани клітин.
Редакція FoodOboz ділиться 4 основними способами, як перевірити сирі яйця на свіжість в домашніх умовах і в магазині.
1. Потрушування
Просто потрясіть яйцем біля вуха. Відсутність звуків свідчить про свіжість. А наявність зайвих звуків є ознакою зіпсованого продукту.
2. Огляд на світло
Продукт необхідно піднести до джерела світла та оглянути через шкаралупу. Свіже яйце обов'язково буде однотонним, а ось вкраплення свідчить про непридатність продукту.
3. Занурення у воду
Налийте в склянку воду, додайте чайну ложку солі і обережно покладіть яйце в розчин. Свіжий продукт опуститься на дно і лежатиме на боці. Не зовсім свіжий підніметься тупим кінцем. Але якщо продукт повністю спливає на поверхню, тоді він непридатний.
4. Перевірити білок та жовток водою
Розбийте яйце і подивіться на білок, він повинен бути в'язким, а жовток – зберігати об'єм. А також зверніть увагу на запах продукту та структуру. Неприємний запах, каламутність білка – ознаки старого, непридатного продукту, який не можна їсти, щоб не отруїтися.
Здавалося б, що може піти не так, якщо тримати в оселі квіти? Адже рослини допомагають створити приємну атмосферу, збільшити кількість кисню. Однак за народними прикметами є деякі квіти, які не можна тримати в домі самотнім жінкам, якщо вони хочуть щас...
Попри те, що ″перевзування″ автомобіля зі зміною сезону — необхідна процедура, їзда на зимових шинах протягом усього року — поширена практика серед водіїв. Однак експерти та фахівці з безпеки дорожнього руху не рекомендують цього робити, передають Патр...