Вершкове масло є незамінним продуктом при виготовленні випічки, а також на його основі готують соуси. Дуже важливо вміти правильно вибрати, відрізнити та перевірити натуральний продукт від підробки в домашніх умовах
Як перевірити вершкове масло в окропі
Достатньо налити окріп у склянку, додати шматочок масла, почекати декілька секунд. Якщо масло якісне, воно має повністю розчинитися у воді, колір води має бути молочного кольору. Якщо ж ви побачите будь-який осад або білі "пластівці", це означає, що продукт поганий і не натуральний.
Як перевірити вершкове масло на сковороді
Розігрійте сковороду, викладіть шматочок масла та потрібно спостерігати. Натуральний продукт матиме приємний молочний аромат, а також утвориться піна.Як перевірити масло марганцівкою та йодом
Розчиніть масло у воді, капніть 1-2 краплі йоду, перемішайте і залиште. Натуральний продукт не вступить у реакцію, а за декілька годин від йоду не залишиться і сліду. Але, якщо суміш набуде бурого відтінку – це не натуральне масло.
Розчиніть марганцівку у воді, додайте шматочок масла, перемішайте. Якщо колір стане світлим – у складі масла винятково тваринні жири
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...