Як перевірити вершкове масло на натуральність: ТОП-3 найпростіші та наефективніші способи

Вершкове масло є незамінним продуктом при виготовленні випічки, а також на його основі готують соуси. Дуже важливо вміти правильно вибрати, відрізнити та перевірити натуральний продукт від підробки в домашніх умовах

Як перевірити вершкове масло в окропі

Достатньо налити окріп у склянку, додати шматочок масла, почекати декілька секунд. Якщо масло якісне, воно має повністю розчинитися у воді, колір води має бути молочного кольору. Якщо ж ви побачите будь-який осад або білі "пластівці", це означає, що продукт поганий і не натуральний.

Як перевірити вершкове масло на сковороді

Розігрійте сковороду, викладіть шматочок масла та потрібно спостерігати. Натуральний продукт матиме приємний молочний аромат, а також утвориться піна.Як перевірити масло марганцівкою та йодом

Розчиніть масло у воді, капніть 1-2 краплі йоду, перемішайте і залиште. Натуральний продукт не вступить у реакцію, а за декілька годин від йоду не залишиться і сліду. Але, якщо суміш набуде бурого відтінку – це не натуральне масло.

Розчиніть марганцівку у воді, додайте шматочок масла, перемішайте. Якщо колір стане світлим – у складі масла винятково тваринні жири

А ви це знали? Чому господині додають соду до гречки

субота, 4 травень 2024, 9:12

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України. Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді...

Не лише м'ясом: Чим замінити ковбасу в салаті "Олів’є"

субота, 4 травень 2024, 8:15

Більшість з нас впевнені, що ковбаса є класичним компонентом салату олів’є, але це помилка. Раніше господині готували страву з іншими інгредієнтами, передають Патріоти України. Ковбаса є просто дешевим аналогом потрібних продуктів. Тому її можна з лег...