Вершкове масло дуже корисне, адже містить вітаміни A, K та Е, покращує всмоктуванню жиророзчинних вітамінів - A, E, D і є джерелом ненасичених жирних кислот, які гарно впливають на судини, передають Патріоти України.
До всього це незамінний продукт на столі українців. Однак часто на полицях магазинів можна знайти не дуже якісний продукт, який тільки називають маслом.
Як же перевірити придбане вами масло на якісь? Існують одразу чотири способи, про які розповів ресурс ukr.media.
Спосіб 1. Заморозьте вершкове масло, потім дістаньте і спробуйте розрізати його ножем. Якщо воно буде ідеально піддаватися, то перед вами скоріше не масло, а маргарин з великою кількістю рослинних олій. Справжнє вершкове масло при нарізанні буде кришитися і ламатися.
Спосіб 2. Покласти шматочок масла у ємкість, залити окропом і дочекатися повного розчинення. Якісне вершкове масло дасть воді молочний відтінок, а на поверхні буде молочний жир, а не плівка рослинної олії.
Спосіб 3. Зверніть увагу на наявність вологи і колір після того, як дістанете масло з морозилки. У справжнього продукта на поверхні утворюються краплі води. Жовтуватого ж кольору якісне масло набуває за кімнатної температури.
Спосіб 4. Добре розігрійте сковороду і киньте шматочок масла. Справжнє масло буде пахнути молоком і пінитися.
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.