Як почистити чайник без оцту та "лимонки" - простий лайфхак боротьби з накипом

Щоб підтримувати чистоту чайника, потрібно його чистити регулярно, особливо від вапняних відкладень усередині. Зазвичай для цього використовують харчову соду, лимонну кислоту або оцет, але існує й інший ефективний спосіб упоратися з проблемою, передають Патріоти України.

Підтримка чистоти в чайнику не тільки запобігає нальоту, а й допомагає зберегти енергоефективність приладу. Для цього лайфхака вам потрібна лише кока-кола, пише express. Цей популярний газований напій чудово справляється з вапняним нальотом, особливо у чайниках. Для приготування засобу для чищення вам знадобиться 500 мл коричневої солодкої рідини.

Як очистити чайник від накипу

  1. Налийте кока-колу в чайник і залиште приблизно на 30 хвилин, протягом цього часу вона розчинить вапняні відкладення.
  2. Після цього декілька разів промийте чайник.

Уникайте нагрівання рідини, особливо у випадку з кока-колою. Це може погіршити проблему, оскільки напій містить багато цукру, який може прилипнути до стінок посудини після випаровування води.

Джерело: Телеграф

Це справді працює! Учені назвали дієту, що знижує стрес

субота, 31 серпень 2024, 19:05

Нещодавні дослідження показують, що дотримання середземноморської дієти може допомогти знизити рівень стресу, передають Патріоти України. На відміну від західного раціону, який часто асоціюється з підвищеним стресом, середземноморська дієта, багата на ...

Помилка може дорого коштувати! Як не звести нанівець ефект від вживання ліків

субота, 31 серпень 2024, 18:06

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, яких помилок припускаються пацієнти при вживанні різних препаратів. У відомстві зазначили, ці похибки можуть зіпсувати ефект від лікування, передають Патріоти України. У МОЗ закликають уважно читати інструкцію...