Як почистити електричний чайник від накипу: ТОП-3 ефективні лайфхаки

Позбутися накипу у електричному чайнику можна за допомогою 3 дієвих лайфхаків. При цьому можна обійтися без спеціальних засобів, а використати народні, передають Патріоти України.

Деталі

Якими засобами можна почистити вдома електричний чайник всередині:

1. Лимонна кислота

Підійде або лимонна кислота, або лимон. Налийте в чайник 1 л води. Насипте 1-2 ложки кислоти або влийте сік половини лимона.

Закип'ятіть чайник і дайте охолонути суміші. Після вилийте вміст і помийте чайник добре всередині під проточною водою.

2. Оцет

Оцтом можна відмити пластмасові, скляні та металеві електрочайники. Вам знадобиться 1 склянка оцту 9% або 1-2 столові ложки оцтової есенції 70%.

Налийте в 1 літр води 100 мл оцту або 1-2 ст. ложки есенції. Розчин залийте в чайник, доведіть до кипіння.

Дайте постояти годину, або до того моменту, поки вода не охолоне. Додатково можна протерти чайник чистим шматком тканини. Промийте чайник і сполосніть водою.

3. Сода

Сода добре відчищає навіть старий і багатошаровий накип. Причому за допомогою соди можна відмити чайник досить швидко.

Спочатку потрібно закип'ятити у електрочайнику воду. Після цього насипте 3 столові ложки харчової соди, розмішайте, щоб вона розчинилася.

Залишіть розчин постояти півгодини, злийте. Помийте чайник проточною водою. Якщо відмити з першого разу не вдалося, повторіть процедуру, додавши оцет.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...