Як почистити матрац від плям: ТОП-3 дієві способи і 5 обов’язкових правил

Дуже важливо тримати у чистоті місце на якому ми спимо. Але постійного догляду вимагають не лише постільна білизна, подушки і ковдра, а й матраци, яким досить часто дістається найменше уваги, передають Патріоти України.

Хоч вони і менше брудняться, адже постійно застелені простирадлом, але час від часу варто їх перевіряти на наявність плям і проводити очищення.

Як чистити матрац – головні правила

1. Варто пам’ятати, що матраци дуже не люблять вологи. Вона може просочитися всередину, і внутрішній наповнювач ризикує втратити свої властивості. Волога негативно вплине і на верхнє покриття такого незамінного предмета нашої спальні.

2. Також під час очищення не можна використовувати агресивні засоби, так як вони можуть серйозно пошкодити матеріал. Крім цього, матрац може увібрати у себе специфічний хімічний запах, яким вам точно не буде приємно дихати під час сну.

3. Ще одне важливе правило – намагайтеся усі забруднення усувати, поки вони свіжі. На застарілі плями доведеться витратити більше зусиль, і зробити це буде вже не так легко.

4. Чистити матрац потрібно у вертикальному положенні – це убезпечить його від потрапляння вологи всередину і захистить від неї наповнювач.

5. Щоб матрац не довелося часто чистити, візьміть собі за правило не їсти у ліжку. Також варто не допускати на матрац домашніх тварин.

Як позбутися плям на матраці

Для цього найкраще підійде кальцинована сода – вона має властивість прибирати різні забруднення. Потрібно розмішати 0,5 ложки такої соди в 1 літрі води і нанести розчин на пляму (пам’ятаємо правило, що наносити засіб потрібно, тримаючи матрац у вертикальному положенні).

Залишки засобу варто прибрати сухою ганчіркою. Якщо забруднення дуже сильне, потрібно нанести розчин кілька разів з інтервалом у 10 хвилин. Під час чищення плями не можна її дуже сильно розтирати. Коли відчистите пляму, дайте матрацу висохнути.

Як відчистити плями крові з матрацу

Такі забруднення досить складні, але і з ними можна впоратися, якщо постаратися. Можна застосувати один із таких способів:

1. Перекис водню

Взяти шматочок тканини, змочити її у перекисі водню і протерти пляму на матраці. Якщо утвориться піна, витерти її ватним тампоном.

2. Харчова сода

Змішати її з теплою водою у рівних кількостях і цим розчином протерти пляму до зникнення.

Найсмачніші курячі крильця з золотою скоринкою

вівторок, 23 квітень 2024, 15:07

Крильця - бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато страв. Але найсмачнішими вони є в запеченому вигляді. Тут, звичайно, багато що залежить від маринаду і від температури запікання, передають Патріоти України. Для приготування цієї смакоти ...

Ви будете здивовані! Що бачать коти й собаки, коли дивляться телевізор

вівторок, 23 квітень 2024, 14:56

Власники домашніх тварин, напевно, неодноразово помічали, як коти й собаки дивляться телевізор. От так от, як люди - сідають біля нього і дивляться. Дехто вважає, що тварини бачать у телевізорі те саме, що й люди. А дехто замислюється, що ж насправді м...