Жоден святковий стіл в Україні не обходиться без страв із маринованого чи фаршированого оселедця. Із цього виду риби також готують смачні бутерброди чи салати, передають Патріоти України.
Окрім того, оселедець просто нарізають та подають до столу як закуску до картоплі. Не варто забувати і про всіма улюблену традиційну страву – оселедець під шубою. Загалом, варіантів є багато, як приготувати оселедець.
Проте дуже часто деякі господині відмовляються від приготування страв із оселедця, оскільки не хочуть витрачати свій час на його чищення. Главред розповідає, як почистити оселедець від кісток і шкірки за одну хвилину.
Для початку поміщаємо дошку для нарізанняв поліетиленовийпакет. Це потрібно для того, аби потім з легкістю прибрати всі відходи з оселедця.
Тепер беремо оселедець та відрізаємо йому голову. Далі за допомогою кухарських ножиць розрізаємо черевце оселедця. Виймаємо ікру або молочко. Після цього потрібно ретельно очистити оселедець від чорної плівки, а також відрізати плавники.
Знімаємо з дошки поліетиленовий пакет та викидаємо разом з ним усі непотрібні нутрощі. Не забуваємо добре промити тушку риби під холодною водою.
Тепер починаємо відокремлювати філе від хребта. За допомогою вказівного пальця виймаємо кілька реберець з правого боку. Після цього підключаємо великий палець та починаємо виймати реберця з лівого боку. Таким чином проходимось вздовж усього хребта.
Коли дійшли до хвоста, то відрізаємо його. Тепер ми бачимо, що на хребті залишилися усі ребра, а також всі маленькі кісточки.
І наостанок, за допомогою пальців з легкістю відриваємо філе від шкірки. Шкірку бажано відривати саме після того, як вийняли хребет. У такий спосіб процес відбуватиметься дуже просто та швидко.
Ось і все. За одну хвилину ми отримали хороше та красиве філе, з якого можемо готувати рибну нарізку, оселедець під шубою або будь-які інші кулінарні шедеври.
У спекотні дні багато хто мріє про момент, коли опиниться вдома і зможе стати під струмені холодного душу. Однак вчені застерігають – такий спосіб освіжитись може бути не тільки шкідливим, але й становити неабияку небезпеку, передають Патріоти України....
Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцн...