Як почистити пуховик без прання: ТОП-5 ефективних способів і основні правила

У холодну пору року нас найкраще може зігріти теплий пуховик, а нашу душу грітиме зовнішня привабливість такого потрібного у холоди предмету гардеробу, передають Патріоти України.

Тому поки за вікном ще не мінусова температура, варто наперед потурбуватися про чистоту й охайність вашого зимового верхнього одягу. Проте досить часто виникає запитання, як почистити пуховик, який не можна прати.

Звичайно, легше з пуховиками, які можна просто випрати у пральній машині. Проте для деяких з них таке очищення не підходить. У такому разі можна почистити пуховик без прання, застосувавши один з описаних нижче способів.

Як почистити пуховик – основні правила

1. Першочергово потрібно пам’ятати, що будь-які засоби, які ви збираєтеся нанести на тканину пуховика, варто спробувати на невеликій ділянці на внутрішній стороні одягу, щоб не зіпсувати матеріал.

2. Визначте найбільш проблемні зони пуховика – зазвичай це комір, рукави, кишені, а також нижня частина, на яку може потрапляти бруд із землі під час ходьби.

3. Краще не терти матеріал руками або грубими щітками, щоб не пошкодити його. Для очищення наносьте обраний засіб на плями та забруднені місця на пуховику за допомогою ватного диска або губки. Залишки можна прибрати м’якою ганчіркою з мікрофібри, змоченою у воді. Також для прибирання залишків підійдуть звичайні вологі серветки.

Як відчистити плями на пуховику

1. Нашатирний спирт і засіб для миття посуду

Потрібно у 100 мл води розвести приблизно 1 чайну ложку нашатирного спирту і 1 чайну ложку гелю для миття посуду.

Перед чищенням забруднені місця потрібно трішки відпарити, щоб забруднення краще зійшли. Потім за допомогою губки наносимо розчин і легкими рухами протираємо. Якщо після першого разу плями не зійшли, потрібно повторити цю процедуру ще декілька разів, а потім нанести розчин і залишити на плямах на 30 хвилин.

Після цього прибираємо залишки засобу серветками, а місця, які очищали, промокаємо вологою ганчіркою. Такий спосіб допоможе відчистити свіжі плями, при цьому його можна застосовувати на пуховиках різних кольорів.

2. Господарське мило

Потрібно натерти зволоженим водою господарським милом забруднені місця і залишити на 30-40 хвилин. Після цього залишки мила стерти вологою серветкою чи вологою ганчіркою.

3. Плямовивідник

Потрібно нанести засіб на пляму, спершу ознайомившись з інструкцією. Зачекати стільки часу, скільки передбачено в інструкції, а потім стерти з пуховика залишки вологою серветкою.

4. Перекис водню

Такий спосіб добре допоможе відчистити засмальцьовані місця. Потрібно 3 чайні ложки перекису водню розвести у склянці теплої води. Далі наносимо розчин на проблемні місця ватним диском. Після цього потрібно потерти пляму старою зубною щіткою.

Потім забруднені місця змочити лимонним соком, залишити на 20 хвилин і протерти вологими серветками. Проте засоби з перекисом водню підходять не для усіх матеріалів. Тому перш ніж його наносити, обов’язково перевірте засіб на невеликій ділянці з внутрішньої сторони пуховика

5. Рідкий засіб для прання або миття посуду

Таким способом можна скористатися, якщо ви хочете почистити вручну весь пуховик. Тоді його потрібно почепити на вішалці над ванною або розкласти на столі. У воді розвести невелику кількість рідкого засобу для прання або миття посуду і цим розчином почистити пуховик за допомогою м’якої щітки або губки.

Залишки миючого засобу обережно змиваємо. Далі пуховик потрібно добре струсити і почепити сушитися – якщо є можливість, то краще на свіжому повітрі, або принаймні на балконі.

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...

Секрет досвідчених господинь! Як позбутися неприємного запаху під час приготування минтая

вівторок, 23 квітень 2024, 16:08

Минтай можна було б сміливо назвати ідеальним сортом риби, якби не неприємний запах у процесі приготування. Саме тому молоді господині для смаження намагаються вибрати менш ароматний продукт. Однак за правильного підходу запах можна нейтралізувати, пе...