Як почистити цибулю без єдиної сльозинки і ще чотири корисних лайфхака з мікрохвильовкою

Мікрохвильову піч можна використовувати не тільки для розігрівання їжі, але і для вирішення дрібних кухонних завдань, передають Патріоти України.

Чистимо цибулю в мікрохвильовці

Якщо покласти цибулину в мікрохвильовку на 30 секунд, при чищенні лука ви не зроните і сльозинки.

Твердий хліб знову свіжий

Якщо ви забули купити до обіду свіжий хліб, а вдома завалялася лише черствий окраєць – не поспішайте впадати у відчай. Просто покладіть скибку в мікрохвильову піч на пів хвилини, і він відразу поверне собі бажану м'якість.

Приготувати свіжий фреш

Для фрешу потрібно вичавити сік цитрусових, але жорсткі фрукти не завжди "піддаються". Ми знаємо, що потрібно зробити, щоб приготувати фреш швидко і легко.

  • Розріжте фрукти навпіл.
  • Покладіть в мікрохвильовку на 30 сек.
  • Можна вичавлювати сік для фрешу.

Зробити бекон хрустким без смаження за хвилину

Яєчня або скрембл з хрустким беконом і овочами - прекрасний варіант для сніданку. І зовсім не обов'язково смажити бекон: його можна приготувати зовсім без олії.

  • Візьміть дві скибочки бекону.
  • Загорніть його в кілька шарів паперових рушників.
  • Готуйте в мікрохвильовці одну хвилину.

Повітряний попкорн за 2 хвилини

Класичний смаколик, без якого не обійтися під час перегляду фільмів і футболу. Повітряні і смачні ласощі можна зробити вдома — знадобляться кукурудза для попкорну і мікрохвильовка.

  • Насипте 20 г кукурудзи в паперовий пакет.
  • Щільно закрийте і відправте в мікрохвильовку на 2-4 хвилини.
  • Попкорн готовий.

Штори після прання чисті, але виглядають зіпсованими? Ось помилки, які роблять майже всі

п’ятниця, 19 грудень 2025, 6:15

Навіть якщо після прання на шторах немає жодної плями, вони часто втрачають білизну, блиск і виглядають поношеними. Проблема майже ніколи не в самій тканині - її корінь у дрібницях, які люди масово ігнорують ще до запуску пральної машини. Саме ці незна...

Треба лише три інгредієнти! Запечена картопля матиме неймовірно хрустку скоринку

п’ятниця, 19 грудень 2025, 5:40

Запечена картопля - це королева різдвяного столу, але для того, щоб вона була смачна і мала хрустку та золотисту скоринку, треба правильно її готувати, передають Патріоти України. Відомий шеф-кухар Джеймс Мартін нещодавно поділився своїми найкращими по...