Як полюбити несмачну корисну їжу. Британські дослідники поділилися результатом цікавого експерименту

Як полюбити несмачні овочі

Чимало батьків вже випробували усі можливі способи нагодувати свою малечу броколі чи іншими корисними, але не такими привабливими, як солодощі, продуктами. Що ж тут говорити, їсти зелені листові овочі полюбляє і не кожен дорослий.

Вчені знайшли унікальне розв'язання цієї проблеми. Кажуть, що на смакові якості може впливати колір тарілки, тому його просто можна змінити.

Як полюбити несмачні овочі

Британські дослідники запросили до участі в експерименті 47 учасників. Вияснилось, що прискіпливі до їжі люди можуть покращити свою прихильність до деяких продуктів. Для цього учасникам запропонували овочі, до яких вони відчували сильну неприязнь, або ж ті продукти, які вимагають особливого приготування.

Вдалось зрозуміти, що колір продукту має не настільки велике значення, як тарілка, на якій його подають. Саме коли змінили колір посуду учасники повідомили про зміни смакових якостей.

Ці знання можуть бути корисні тим, хто намагається розширити асортимент продуктів харчування, – пояснює психолог Лоренцо Стаффорд.

Якщо ви хочете комусь запропонувати додаткові корисні овочі у раціон, які насправді не здивують смаковими костями, але точно потішать організм вітамінно-мінеральним комплексом, просто подайте їх на правильному фоні.

В процесі експерименту учасники куштували картопляні чипси. Цікаво, що у синіх та червоних посудинах продукт здавався солонішим, ніж в білих. Також у червоних мисках продукт видався менш бажаним і порівнянні з іншими кольорами. У випадку чипсів роль відіграє не лише миска, але й упакування, яке підкріплює смак.

Це відкриття, на думку психолога та одного з дослідників Лоренцо Стаффорда, може покращити якість життя людей та смак продуктів, які вони не надто охоче споживають. Також дослідження може допомогти пацієнтам, які страждають через харчову неофобію – небажання пробувати нові продукти.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...