Як посмажити і запекти картоплю правильно - секрети золотистої скоринки і неймовірного аромату

Картопля - один з овочів, який займає чільну роль в меню. Його використовують для приготування перших і других страв. При цьому картопля може бути самостійною стравою, яке захоплює своїм ароматом і смаком. передають Патріоти України.

Багато господинь задають питання про те, навіщо варити картоплю перед запіканням або смаженням. На нього ми спробуємо відповісти далі.

Вимочувати або варити: як обробляти картоплю перед запіканням

Щоб на тарілці з'явилася красива картопля із золотистою хрусткою скоринкою, потрібно знати кілька секретів обробки бульб перед основним способом приготування. Це дозволить зберегти цілісність овоча під час смаження або запікання.

Відповіддю на питання, навіщо варити картоплю перед смаженням буде досягнення цілісності овоча. Варити клубні потрібно з додаванням 2 столових ложок винного оцту на 2 літри води. Якщо її покласти на сковороду сирою, то в процесі приготування шматочки стануть ламкими, змінять форму і обсмажаться нерівномірно. Також тривала жарка в маслі висушує овоч, а значить робить його несмачним. Аналогічна технологія підготовки буде, якщо ви шукаєте відповідь на питання, навіщо варити картоплю перед запіканням.

Другим способом підготовки картоплі є вимочування. Воно має на меті видалення з клубнів надлишків крохмалю та інших речовин. Завдяки цій процедурі картопля не буде прилипати до сковороди і підгорати.

Як і навіщо вимочувати картоплю перед запіканням або смаженням? "Купання" овоча у воді протягом 1-2 годин зведе до мінімуму не тільки вміст крохмалю, але і речовини акриламіду, яка утворюється в процесі термічної обробки крохмалю. Завдяки цим діям ви отримаєте ту саму апетитну золотисту скоринку і рівномірно пропечену і просмажену картоплю.

Варимо картоплю правильно: секрети приготування

Варити картоплю теж потрібно вміти. Більшість господинь чистить клубні, ріже їх на 4 частини і ставить на плиту варитися в підсоленій воді. Однак професійні кухарі вважають, що картоплю потрібно варити в киплячій воді. У зв'язку з цим постає питання, чому картоплю при варінні краще класти в киплячу воду.

При цьому перед варінням бульб не можна забувати про процедуру вимочування, щоб позбутися від крохмалю. Процедура починається з того, яке блюдо повинно вийти на виході – картопля шматочками або ніжне пюре. Якщо в планах зварити бульби і подати їх шматочками, то можна готувати в холодній воді. Якщо ж в планах зробити ніжне пюре, то краще варити овоч в два підходи.

Чи потрібно чекати поки закипить вода щоб зварити картоплю на пюре? Перший етап має на меті відварювання бульб у воді температура, якої не перевищує 70 градусів протягом 30 хвилин, тобто вона не доводитися до кипіння. Після цього воду потрібно злити і залити овоч новою порцією, щоб довести до готовності. Коли бульби стали м'якими, воду потрібно злити, картопля просушити і тільки після цього можна приступати до приготування пюре. Після подрібнення овоча його можна посолити і додати масло.

Коли додавати спеції і сіль

Якщо при приготуванні пюре сіль додається в останню чергу, то в процесі смаження питання залишається відкритим. Правильно обсмажити картоплю на сковороді не важко. Матеріал посудини і її покриття не принципові. Для 1-2 порцій можна взяти сковороду з діаметром більше 20 см., на дно наливається рослинне масло, а потім викладається відварена картопля.

Скільки за часом смажити картоплю? Все буде залежати від величини шматочків і обсягу посуду. В середньому приготування триває 10 хвилин для тонко порізаних шматочків або кружечків і до 20 хвилин для великих скибочок. Не можна забувати про регулярне перегортання. В самому кінці можна додати сіль і спеції. Так картопля збереже свою цілісність і не перетворитися в кашу.

Це може здивувати! Вчені визначили, жінки якого зросту та якої ваги найпривабливіші для чоловіків

субота, 18 січень 2025, 10:26

Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...

Це може здивувати! Що відбудеться з організмом, якщо відмовитися від білого хліба

субота, 18 січень 2025, 8:52

Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...