Картопля - один з овочів, який займає чільну роль в меню. Його використовують для приготування перших і других страв. При цьому картопля може бути самостійною стравою, яке захоплює своїм ароматом і смаком. передають Патріоти України.
Багато господинь задають питання про те, навіщо варити картоплю перед запіканням або смаженням. На нього ми спробуємо відповісти далі.
Щоб на тарілці з'явилася красива картопля із золотистою хрусткою скоринкою, потрібно знати кілька секретів обробки бульб перед основним способом приготування. Це дозволить зберегти цілісність овоча під час смаження або запікання.
Відповіддю на питання, навіщо варити картоплю перед смаженням буде досягнення цілісності овоча. Варити клубні потрібно з додаванням 2 столових ложок винного оцту на 2 літри води. Якщо її покласти на сковороду сирою, то в процесі приготування шматочки стануть ламкими, змінять форму і обсмажаться нерівномірно. Також тривала жарка в маслі висушує овоч, а значить робить його несмачним. Аналогічна технологія підготовки буде, якщо ви шукаєте відповідь на питання, навіщо варити картоплю перед запіканням.
Другим способом підготовки картоплі є вимочування. Воно має на меті видалення з клубнів надлишків крохмалю та інших речовин. Завдяки цій процедурі картопля не буде прилипати до сковороди і підгорати.
Як і навіщо вимочувати картоплю перед запіканням або смаженням? "Купання" овоча у воді протягом 1-2 годин зведе до мінімуму не тільки вміст крохмалю, але і речовини акриламіду, яка утворюється в процесі термічної обробки крохмалю. Завдяки цим діям ви отримаєте ту саму апетитну золотисту скоринку і рівномірно пропечену і просмажену картоплю.
Варити картоплю теж потрібно вміти. Більшість господинь чистить клубні, ріже їх на 4 частини і ставить на плиту варитися в підсоленій воді. Однак професійні кухарі вважають, що картоплю потрібно варити в киплячій воді. У зв'язку з цим постає питання, чому картоплю при варінні краще класти в киплячу воду.
При цьому перед варінням бульб не можна забувати про процедуру вимочування, щоб позбутися від крохмалю. Процедура починається з того, яке блюдо повинно вийти на виході – картопля шматочками або ніжне пюре. Якщо в планах зварити бульби і подати їх шматочками, то можна готувати в холодній воді. Якщо ж в планах зробити ніжне пюре, то краще варити овоч в два підходи.
Чи потрібно чекати поки закипить вода щоб зварити картоплю на пюре? Перший етап має на меті відварювання бульб у воді температура, якої не перевищує 70 градусів протягом 30 хвилин, тобто вона не доводитися до кипіння. Після цього воду потрібно злити і залити овоч новою порцією, щоб довести до готовності. Коли бульби стали м'якими, воду потрібно злити, картопля просушити і тільки після цього можна приступати до приготування пюре. Після подрібнення овоча його можна посолити і додати масло.
Якщо при приготуванні пюре сіль додається в останню чергу, то в процесі смаження питання залишається відкритим. Правильно обсмажити картоплю на сковороді не важко. Матеріал посудини і її покриття не принципові. Для 1-2 порцій можна взяти сковороду з діаметром більше 20 см., на дно наливається рослинне масло, а потім викладається відварена картопля.
Скільки за часом смажити картоплю? Все буде залежати від величини шматочків і обсягу посуду. В середньому приготування триває 10 хвилин для тонко порізаних шматочків або кружечків і до 20 хвилин для великих скибочок. Не можна забувати про регулярне перегортання. В самому кінці можна додати сіль і спеції. Так картопля збереже свою цілісність і не перетворитися в кашу.
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...