Як повернути бездоганний колір одягу - перевірені та ефективні методи

Багато господинь відзначають, що регулярні прання не найкраще відображаються на якості та кольору речей, тканина дуже швидко починає виглядати вицвілою. Розповідаємо хитрощі, які допоможуть повернути колір, передають Патріоти України.

Як відновити колір одягу

Перш за все, потрібно дотримуватись правил, які дозволять мінімізувати зміну кольору тканини:

  • Не забувати прати одяг за правильної температури, дотримуватися рекомендацій виробника. Якщо на вашій улюбленій сорочці або штанах немає етикетки або вона вицвіла, виберіть ручне прання або встановіть делікатний режим.
  • Не забувати вивертати одяг навиворіт, перш ніж класти його в барабан пральної машини.
  • Добре використовувати найкоротшу програму прання – вона змиває менше фарби.
  • Не сушити білизну під прямим сонячним промінням.

Як повернути колір вицвілому одягу

Один з найпопулярніших домашніх засобів – це розчин холодної води та солі. Змішай їх і замочіть у ній будь-який одяг, який втратив колір. Ще один метод відновлення кольору – це суміш води та харчової соди (у співвідношенні 1 літр води: 1 столова ложка харчової соди). Замочіть у цьому розчині потускнілу сукню або блузку на 10 хвилин, потім просушіть у затіненому місці.

Ще один спосіб з содою — у воді розводимо соду, додаємо порошок і замочуємо речі.на 3 години, періодично перемішуємо. Потім відправляємо у пральну машинку. Від кондиціонера відмовляємось, натомість у 100 мл води розчиняємо велику ложку звичайної солі.

Як повернути одягу білий колір

Необхідно зробити розчин — в п'яти з половиною літрів води розчинити 6 столових ложок соди та по 2 ложки нашатирю та перекису водню. Нагріти розчин до 40-50 градусів, замочити речі в ньому на три години, періодично помішувати. Після чого одяг потрібно віджати, випрати та висушити на відкритому повітрі.

Ще один спосіб повернути білизну — замочити пожовклу річ приблизно на 10 хвилин у воді з перекисом водню (1 столова ложка 12% перекису водню на літр води), або у розчині з лимонним соком.. Також ефективним вибором стане суміш води та лимонного соку.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...