
Навіть у найвідповідальніших господинь настає момент, коли їх посуд стає непрезентабельним. На тарілках, чашках і каструлях утворюється наліт, який псує зовнішній вигляд, передають Патріоти України.
У вас є два варіанти: або йти в магазин за спеціальним миючим засобом, але коштує воно не дешево, плюс доведеться попрацювати губкою. Або ж застосувати кмітливість, використавши досить старий, але робочий лайфхак.
Беремо досить глибоку місткість, наливаємо в неї холодну воду і сипимо сіль. Приблизно 30 грамів на літр. Розмішуємо, розчиняємо і кладемо в розчин посуд. Чекаємо близько пів години, виймаємо і обполіскувати.
Найпростіший і швидкий спосіб очищення нержавіючої сталі – це просто намочити ганчірку теплою водою і протерти предмети. Ретельно витріть їх м'яким рушником. Якщо залишилися жирні плями, змішайте кілька крапель засобу для миття посуду з теплою водою у відрі до утворення піни. Змочіть ганчірку мильною сумішшю і ретельно протріть виріб з нержавіючої сталі.
Промийте область чистою водою і ретельно просушіть м'яким рушником. Якщо жирна пляма все ще залишається, спробуйте змочити невелику тканину спиртом для протирання.
Ретельно протріть масну пляму спиртовою серветкою. Промийте область чистою водою і ретельно висушіть м'яким рушником.
Для стійких, пригорілих плям зробіть м'яку пасту з харчової соди і води (повинна бути консистенція зубної пасти). Нанесіть на пляму і залиште на 15-20 хвилин. Протріть область м'якою тканиною, змоченою в мильній воді, як описано в кроці 3 вище. Змийте чистою водою і ретельно витріть м'яким рушником.
Оптичні ілюзії завжди викликали особливий інтерес. За кілька секунд вони здатні показати не лише несподівану картинку, а й несподівану правду про нас самих. Просте запитання "який колір ви побачили першим" перетворюється на маленьке дослідження інтуїці...
Яйця - дуже смачний, корисний і цінний продукт, який фахівці рекомендують їсти щодня. З них можна приготувати смачну яєчню, а також омлети, салати, і просто зварити яйця пашот, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповідає, чому не можна збе...