Як повернути ванні білий колір і не пошкодити емаль - лайфхак без хімії

Прибирання в будинку - це трудомісткий процес, який забирає багато часу. Українці постійно шукають хитрощі, які допомагають максимально швидко і без зайвих зусиль навести лад у своєму "гніздечку", включаючи ванну кімнату, передають Патріоти України.

Видання Express розповіло, як почистити ванну до ідеального блиску лише за 15 хвилин. Адже з часом ванна може втратити свій лоск і її колір стає тьмяним. Ванна стає більш сірою не тільки через зношування, але і через жорстку воду.

У жорсткій воді є багато мінералів, які вступають у реакцію з поверхнею ванни, змінюючи її колір, і навіть роблять її іржавою. Будь-який бруд у ній, включаючи мильну піну, складніше видалити, якщо вона накопичується протягом тривалого часу. Тому краще включити чищення ванни у постійний ритуал прибирання будинку чи квартири. Але це не означає, що необхідно драїти її годинами, адже при використанні правильних розчинів для чищення потрібно тільки почекати деякий час, коли засіб почне працювати.

Як почистити ванну

Для створення засобу необхідно взяти:

  • харчову соду (бікарбонат соди);
  • білий оцет;
  • розпилювач;
  • губку;
  • м'яку тканину;
  • паперові рушники (для сильних плям).

Для початку потрібно посипати ванну харчовою содою. Якщо є проблеми зі зливом через зливний отвір, можна насипати трохи харчової соди й туди, щоб прочистити злив. Після цього необхідно змішати оцет і воду один до одного в розпилювач і добре збовтати. Розчин потрібно розпорошити навколо ванни поверх харчової соди.

Тепер потрібно почекати кілька хвилин, щоб розчин почав пінитися, а після взяти губку і потерти сумішшю оцту та харчової соди навколо ванни, приділяючи увагу всім плямам. Як тільки вся вона буде покрита розчином, необхідно залишити її на 10-15 хвилин.

При сильних плямах або тьмяності ванни можна взяти паперовий рушник і занурити його в білий оцет. Після цього його потрібно приклеїти поверх місця забруднення та залишити на кілька годин. Наприкінці потрібно буде ще посипати пляму харчовою содою, дати кілька хвилин, щоб вона почала діяти, а потім добре потерти.

Також розчин з оцтом можна залишати під рукою, щоб швидко протирати ванну після використання. Тоді залишки мильної піни можна буде прибирати відразу і не робити генерального прибирання. При чищенні ванни завжди уникайте використання гострих або абразивних засобів, включаючи мочалки, адже вони можуть завдати шкоди поверхні.

Кулінарна хитрість, завдяки якій шматочки картоплі не прилипатимуть до сковорідки

вівторок, 16 квітень 2024, 10:10

Смажена картопля є улюбленим гарніром багатьох людей, оскільки ця смачна страва просто і швидко готується, передають Патріоти України. Втім, це зовсім не означає, що процес обсмажування овочів не супроводжується взагалі ніякими труднощами. Іноді картоп...

А ви це знали? Чому досвідчені кухарі при приготуванні курки використовують розпушувач

вівторок, 16 квітень 2024, 9:10

Розпушувач більш очікувано побачити в рецептах випічки, тому що даний компонент допомагає тісту піднятися та стати пишним, передають Патріоти України. Тому використання пекарського порошку при приготуванні курки здається не логічним і правильним. Однак...