Як повісити люстру на різні типи стель

Як повісити люстру на натяжну стелю. Монтаж люстри до гіпсокартону. Кріплення люстри за допомогою монтажної планки

Монтаж люстр - Способи кріплення люстр до стелі

Будь-яка, навіть найсучасніша люстра залишатиметься непотрібною допоки вона не буде змонтована та під'єднана до електрики. В цій статті ми розкажемо вам, як власноруч, правильно, безпечно та надійно прикріпити світильник до різних видів стель.

Як повісити люстру на натяжну стелю

Повісити люстру на натяжну стелю можна багатьма способами, але серед них виділяють чотири основні: на гак, на монтажну планку, на хрестоподібну конструкцію та на закладну.

Для натяжних стель підходять люстри, робота яких не пов'язана із суттєвим нагрівом, світло направлено вниз і сам світильник не є надважким. Потрібний освітлювальний пристрій, який враховує всі зазначені технічні та вимоги безпеки, ви можете підібрати в мережі магазинів Брілле, де представлений широкий асортимент світильників різного призначення та стилю.

Спосіб кріплення люстри на стельовий гак передбачає можливість її монтажу на вже готову натяжну стелю. Для цього в місці підвісу робиться отвір в пластиковій поверхні стелі, який оконтурюється протекторним кільцем. Отвір дозволяє прикріпити гак до перекриття стелі, а також вивести назовні електричні проводи. Після підвішування люстри, утворений просвіт закривається пристельовим ковпаком.

Кріплення люстри на монтажну планку є одним з найпоширеніших, але разом з тим і найскладнішим способом через складність монтажу на готову натяжну стелю без ризику її пошкодження. Зазвичай, таке кріплення слід передбачати на початковій стадії ремонту. Монтажна планка кріпиться до дерев'яного бруса відповідної форми та розміру, який прокладений між натяжною стелею та перекриттям. Важливо щоб товщина бруса точно відповідала висоті повітряного простору між цими конструкціями задля убезпечення порушення рівності натяжного полотна та подальшого його пошкодження.

Спосіб кріплення люстри на хрестоподібну конструкцію схожий з попереднім, тому що вона фактично являє собою дві перехресні монтажні планки, кожна з яких кріпиться до окремого дерев'яного бруса.

В багатьох випадках найкращим способом повісити люстру на натяжну стелю є варіант з використанням так званої закладної, яка являє собою фрагмент товстої фанери відповідної до розмірів світильника конфігурації. Закладна кріпиться до перекриття за допомогою перфорованих металевих профілів.

Як повісити люстру на гіпсокартон

Для того, щоб повісити люстру на гіпсокартонну стелю можна скористатися одним з чотирьох найпоширеніших способів. Серед них, кріплення: за допомогою дюбелів "грибок", до стельового монтажного профілю, на гарпунному гачку та на звичайний стельовий гак. Застосування кожного зі способів визначається виходячи з товщини гіпсокартону, відстані між гіпсокартоном та бетонною стелею у разі підвісної стелі, а також ваги люстри.

Найпростіше змонтувати світильник на гіпсокартонній стелі використовуючи присутні елементи її металевого каркаса. Тоді люстра кріпиться в тих місцях, де безпосередньо знаходиться профіль, що тримає підвісну стелю. Кріплення здійснюється за допомогою дюбелів "грибок", які, при проходженні крізь них саморізів, набувають відповідну форму, що забезпечує надійну фіксацію світильника.

За допомогою гарпунного гачка до гіпсокартонної стелі підвішують легкі за вагою люстри. Такий гачок зі шпилькою з різьбою та гайкою з елементами, які розходяться в боки під вагою світильника, дозволяє міцно притискати його конструкцію до внутрішньої поверхні гіпсокартону.

Самим простим та надійним є спосіб повісити люстру на стельовий гак, який кріпиться до перекриття через отвір, зроблений в гіпсокартоні. Отвір робиться меншим за діаметр декоративного ковпака світильника та достатнім для проведення електричної проводки й здійснення робіт із закріплення гака. Такий спосіб дозволяє монтувати до гіпсокартонної стелі люстру будь-якої ваги.

Названо час доби, який найбільш стресовий: Як зменшити напруження

четвер, 18 квітень 2024, 10:44

Стрес, тривоги та напруження супроводжують нас щодня. Важливо вміти відволікатися від щоденних турбот, щоб мінімізувати шкідливий вплив стресу на здоров’я. Нещодавно дослідники виявили, що є певний час доби, у який більшість людей відчувають максимальн...

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.